FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα του Συλλόγου Τρίτεκνων της Ηλείας για μείωση δημοτικών φόρων και τελών

Ημερομηνία: 24-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιστολή στους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, των Δήμων της Ηλείας, με την οποία ζητούν να ενταχθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης, το θέμα μείωσης των δημοτικών φόρων και τελών ή η απαλλαγή απ’ αυτά για τα μέλη τους, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ηλείας «Ο Άγιος Στυλιανός».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λεωνίδας Γεωργακόπουλος, η ενέργεια αυτή προβλέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 13 & 19 του Ν. 4368/2016 με τις οποίες αποφασίστηκε η ένταξη των τριτέκνων οικογενειών στο Ν.2643/98 και η αντικατάσταση της πα.3 του άρθρου 202 του Ν.3643/2006 (τευχ.Α 114).

Σύμφωνα με αυτό «με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται με  την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή  η απαλλαγή από αυτούς, για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολυτέκνους, τους τρίτεκνους κλπ. όπως η ιδιότητα των ανωτέρω ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία».

Στην επιστολή αναφέρεται: «Όπως γνωρίζετε, οι πολυμελείς οικογένειες με τρία τέκνα έχουν εδώ και μια δεκαετία αναγνωρισθεί επίσημα και νομοθετικά, από το Ελληνικό Κράτος, ως ευαίσθητη κοινωνική ομάδα χρήζουσα προστασίας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των τριτέκνων οικογενειών αποτελεί συμπληρωματικά ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης δημογραφικής πολιτικής σε μια περίοδο που η όξυνση του προβλήματος αυτού στη χώρα μας αρχίζει να έχει ιδιαίτερα αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Οι συνεχιζόμενες επί επτά χρόνια μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, η ύφεση και κατά συνέπεια η δραματική αύξηση της ανεργίας, οι μειώσεις μισθών  και η συνεπαγόμενη συρρίκνωση των εισοδημάτων, έπληξε περισσότερο τις πολυμελείς οικογένειες.

Ο Σύλλογός μας, ο οποίος απαριθμεί περί τις χίλιες τετρακόσιες(1.400) οικογένειες σε όλη την Ηλεία προσπαθεί εδώ και μια δεκαετία και να είναι αρωγός, στα δίκαια  αιτήματα τους με κορωνίδα αυτών την ένταξη τους στον Ν.1910/1944 και κατά συνέπεια την εξομοίωση τους με τους πολύτεκνους.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα θέλαμε να  σας παρακαλέσουμε να εισάγετε ως  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου σας και κατά την κρίση των μελών  του αποφασίσετε την μείωση των Δημοτικών τελών για τις τριτεκνες οικογένειες της περιφέρειας του Δήμου σας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι αρκετοί Δήμοι της χώρας έχουν προβεί στις σχετικές μειώσεις όπως στο Περιστέρι Αττικής 50% στα Δημοτικά Τέλη, 30% στα Τέλη Ύδρευσης, στους Δήμους Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Ηρακλείου Κρήτης 50% στα Δημ. Τέλη, στο Δήμο Πατρέων 100% μέχρι 20.000 εισόδημα και 50% μέχρι 30.000 εισόδημα, στο Δήμο Καισαριανής 100% μέχρι 10.000 εισόδημα και 50% μέχρι 20.000 και πολλοί άλλοι.

Τέλος θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους Δημοτικούς Συμβούλους, όλων των παρατάξεων του Δήμου σας, κοιτώντας τον καθένα ξεχωριστά στα μάτια και να τους πούμε ότι αποτελεί πράξη ευθύνης, σε μια χώρα που γερνάει, η στήριξη της οικογένειας και των παιδιών του τόπου μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot