FOLLOW US: facebook twitter

Ήρθαν κάτι Αμερικάνοι

Ημερομηνία: 26-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Και κάπως έτσι απλά και σχετικά αθόρυβα πουλήθηκε και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια εκχωρήθηκε το 67% μέχρι το 2051. Κρατάμε πάντα κάτι μικρό για να έχουμε να λέμε ή καλύτερα για να έχουμε να πουλήσουμε και στο μέλλον. Που ξέρεις; Όλος και κάποιος Μητσοτάκης θα βρεθεί να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά. Ήρθαν κάτι Γερμανοί («Deutsche Invest Equity Partners GmbH» – επενδυτικό fund με έδρα το Μόναχο) και κάτι Γάλλοι (Terminal Link SAS» – γαλλικός κολοσσός CMA), οι οποίοι συνεταιρίστηκαν με τον «ντόπιο» Σαββίδη (Belterra Investments Ltd) και το πήραν το λιμάνι.

Αμερικάνοι δεν ήρθαν γιατί φαντάζομαι ότι επί του παρόντος τους απασχολούν περισσότερο άλλα πράγματα, ωστόσο οι υπόλοιποι γύπες εξακολουθούν να κόβουν βόλτες πάνω από το εξαίσιο κουφάρι της Ελλάδας και όποτε βρίσκουν ευκαιρία κατεβαίνουν και τσιμπούν από ένα καλό κομμάτι. Έτσι πήραν τα περιφερειακά αεροδρόμια (αυτά που στην αρχή υποτίθεται ότι δεν είχαν τι να τα κάνουν οι Γερμανοί και τελικά όπως αποδεικνύεται μέσα σε μόλις ένα χρόνο θα έχουν βγάλει τα λεφτά που έβαλαν και θ’ αρχίσει η κονόμα), έτσι πήραν τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, έτσι θα πάρουν μέχρι και τα αποθέματα λιγνίτη από τη ΔΕΗ (πρωτοτυπία για Ευρώπη αφού μέχρι πρότινος αυτά συνέβαιναν μόνο στην πολύπαθη Λατινική Αμερική), έτσι έχει αρχίσει να ακούγεται ότι αργά ή γρήγορα θα πάρουν μέχρι και την εκμετάλλευση του νερού.

Αυτές είναι οι επενδύσεις; Αυτή είναι η ανάπτυξη; Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί (που θα το συνεχίσουν), αν φτάσουν στο έσχατο σημείο να ξεπουλήσουν μέχρι και το νερό, τότε θα δικαιώσουν όσους επέμεναν εξαρχής ότι το μνημόνιο, σε ορισμένες περιπτώσεις τουλάχιστον, δεν είναι παρά μία φτηνή δικαιολογία. Η ζημιά που γίνεται με αυτού του τύπου τις αποκρατικοποιήσεις είναι τεράστια. Και είτε χθες έβαζαν την υπογραφή τους οι πράσινοι, είτε σήμερα οι κόκκινοι, είτε αύριο οι μπλε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο καταστροφικό και το χειρότερο, μόνιμο.

«Ήρθαν κάτι Αμερικάνοι / με σφραγίδες και μελάνι / Τα συμβόλαια στο χέρι / να υπογράψουν κάτι γέροι / Υπογράψανε εν μέρει / τα συμβόλαια οι γέροι / και τους πούλησαν στα ξένα / δυο δολάρια τον ένα»

Γιάννης Λογοθέτης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot