FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: «Επιτέλους υλοποιείται η δέσμευση της Περιφέρειας για το seatrac στο Κατάκολο»

Ημερομηνία: 19-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιτέλους η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί την δέσμευση της για διασφάλιση της προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στη θάλασσα της Ηλείας και συγκεκριμένα στο Κατάκολο.

Στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη τον Ιανουάριο του 2016 σχετικά με τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμΕΑ στη θάλασσα στις παραλίες της Ηλείας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεσμεύτηκε για τοποθέτηση της διάταξης Seatrac την θερινή περίοδο 2016.

Σε συμπληρωματική μάλιστα απάντηση σε δεύτερη ερώτηση της Βουλευτού για το ίδιο θέμα τον Απρίλιο του 2016 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέφερε μεταξύ άλλων  τα εξής: «[…] έχει στο πρόσφατο παρελθόν δεσμευθεί δημοσίως ότι το εν λόγω έργο θα χρηματοδοτηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν κατά τη φετινή θερινή περίοδο. […] Ωστόσο έπειτα και από τη σύμφωνη γνώμη συλλόγων ΑμεΑ της περιοχής, το σημείο τοποθέτησης του συστήματος έχει καθοριστεί και θα είναι η θέση “Πλάκες” Δ.Δ. Κατακόλου».

Ωστόσο την θερινή περίοδο του 2016 η Περιφέρεια δεν υλοποίησε την δέσμευσή της. Η τοποθέτηση του seatrac την θερινή περίοδο του 2016 επιτεύχθηκε με δωρεά της κατασκευάστριας εταιρείας για ένα έτος.

Έστω και τώρα η Βουλευτής χαιρετίζει την πολύ θετική εξέλιξη που σηματοδοτεί η διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση μιας συσκευής (seatrac) αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στις παραλίες του Ν. Ηλείας που δημοσιεύτηκε στις 17-05-2017.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς ο διαγωνισμός οι πολίτες της Ηλείας με κινητικά προβλήματα θα έχουν από τα τέλη Ιουνίου, έγκαιρα, από την αρχή της φετινής θερινής περιόδου το αυτονόητο δικαίωμα της προσβασιμότητας στην θάλασσα, όπως ακριβώς επιτάσσει το Σύνταγμα και η κοινή λογική.

Θα υπάρχει για πρώτη φορά στον Νομό μας δημόσια, δεδομένη, κατάλληλη και ασφαλής διάταξη για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη θάλασσα, ώστε κάθε χρόνο να παρέχεται αυτή η δυνατότητα σε όσες και όσους το έχουν ανάγκη.

Συμπληρωματικά έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων στον Επαρχιακό Δρόμο Πύργου-Οινόης»

Όπως ενημερώνει η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, υπογράφηκε χθες από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη Απόφαση για έργα αποκατάστασης του Επαρχιακού Δρόμου Πύργου-Οινόης.

Τα έργα είναι ύψους 1.034.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ σε βάρος του προϋπολογισμού του εν αριθμ. έργου 2016ΣΕ07100022 της ΣΑΕ071 του ΠΔΕ διάθεσης ισόποσης πίστωσης και μεταβίβασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την υλοποίηση του έργου «Συμπληρωματικά έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων στον Επαρχιακό Δρόμο Πύργου-Οινόης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος