FOLLOW US: facebook twitter

Έστειλαν μήνυμα ελπίδας και θάρρους μέσα από τον αθλητισμό

Ημερομηνία: 02-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Πέτυχε το σκοπό της η εξαιρετική εκδήλωση ευαισθητοποίησης που διοργάνωσαν οι ‘ Ποδηλάτες Ζαχάρως’  για την ενίσχυση της Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών

O Σύλλογος Εθελοντισμού Δράσης και Άθλησης «Ποδηλάτες Ζαχάρως«, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», διοργάνωσαν την Κυριακή το απόγευμα στο δημοτικό σχολείο της Ζαχάρως, μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την ενημέρωση και συγκέντρωση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, στέλνοντας μήνυμα θάρρους και ελπίδας μέσα από τον αθλητισμό.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να μάθει ο κόσμος πόση σημασία έχει η ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και πόσο απλό είναι πλέον να γίνει κάποιος δότης που σώζει ανθρώπινες ζωές και κυρίως μικρά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Ωστόσο πέρα από τις ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες, το παράδειγμα  δύναμης ψυχής, θάρρους και αισιοδοξίας, έδωσαν η 6 φορές πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο Έφη Βλάμη που ως γνωστόν κατάγεται από την Ζαχάρω και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Παύλος Μάμαλος, οι οποίοι συνομίλησαν με τον κόσμο, παρουσίασαν τα αθλήματά τους και σίγουρα έγιναν παραδείγματα προς μίμηση κυρίως για την νεολαία.

Γιατί μέσα από τα βιώματα και την μεγάλη αθλητική πορεία των δύο αθλητών, κατάλαβαν ότι μέσα από τον αθλητισμό αντιμετώπισαν με θάρρος τις δυσκολίες της ζωής και βρήκαν την ελπίδα για τη ζωή, προσφέροντας ταυτόχρονα σε άλλους ανθρώπους.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές ομιλίες για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού τωοστών, από τον Στέλιο Γραφάκο Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας και Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» και από την Έφη Βλάμη που επικεντρώθηκε στο γιατί μπορείς και πρέπει να γίνεις δότης μυελού των οστών.

Μάλιστα η Έφη, έχει αφιερώσει εθελοντικά μεγάλο μέρος της ζωής της σε αυτόν τον αγώνα και είναι στέλεχος της οικογένειας του ιδρύματος Μαριάνα Βαρδινογιάννη «ΕΛΠΊΔΑ» και έχει τιμηθεί και από την ίδια την κ. Βαρδινογιάννη. Τέλος, μια δότρια μυελού των οστών, αφηγήθηκε την δική της συγκλονιστική εμπειρία που όπως είπε την έκανε καλύτερο άνθρωπο.

Παρουσίαση αθλημάτων από αθλητικούς φορείς

Στη συνέχεια, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ζαχάρως, στον προαύλιο χώρο του σχολείου αθλητές από την Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και τον Φιλαθλητικό Όμιλο Πύργου, παρουσίασαν διάφορα αθλήματα που παρακολούθησαν πολλοί νέοι και παιδιά της ευρύτερης περιοχής. Τα αθλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν:

  • Άρση Βαρών, από τον χρυσό Ολυμπιονίκη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016, Μάμαλο Παύλο.
  • Ξιφασκία με αμαξίδιο, από την 6 φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδας, Βλάμη Έφη. 
  • Μπάντμιντον, από προπονητές και αθλητές του Φιλαθλητικού Ομίλου Πύργου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κυρίως στους Ποδηλάτες Ζαχάρως που έστειλαν το μήνυμα ότι προτεραιότητα έχει η ίδια η ζωή και η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος