FOLLOW US: facebook twitter

Έρευνα της εφημερίδας Documento: Στο «μικροσκόπιο» αγοραπωλησία της οικογένειας του Μ. Παρασκευόπουλου

Ημερομηνία: 04-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3713″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο μικροσκόπιο της δημοσιογραφικής έρευνας της εφημερίδας Documento, βρίσκεται η αγοραπωλησία σχεδόν 5000 στρεμμάτων στην περιοχή της Σκαφιδιάς το 2011, εξ’ αδιαιρέτου από την εταιρία Fradica Holdings, που χαρακτηρίζεται ως offshore και της συζύγου του πρώην δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, Κρινιώς Τσάφα, επί θητείας του.

Στα σημεία που εστιάζει μεταξύ άλλων η έρευνα είναι πως ο ένας εκ των δύο πωλητών είναι εργολάβος που συνεργάζεται με το δήμο Πύργο και επί θητείας Παρασκευόπουλου, τον Παναγιώτη Κρεκουκιώτη. Η έρευνα εμπλέκει μεταξύ άλλων την κτηματομεσίτρια – πολιτεύτρια της ΝΔ στην Ηλεία, Ολυμπία Βλαχαντώνη, τον τότε αντιδήμαρχο του κ. Παρασκευόπουλου Βασίλη Παναγόπουλο, την κόρη του πρώην δημάρχου Μαρία – Νεφέλη και τον γαμπρό του Βασίλη Γαλανόπουλο.

Στην απάντηση που έδωσε ο κ. Παρασκευόπουλος στην εφημερίδα, επισήμανε πως η αγοραπωλησία ήταν νομιμότατη, από τη σύζυγό του από κοινού με τον συνάδελφό της εξ Αθηνών, Γιώργο Οικονόμου, στην οικογένεια του οποίου ανήκει η εταιρία. Ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε ανήθικο το περιεχόμενο της καταγγελίας. Ο κ. Οικονόμου από την πλευρά του μεταξύ άλλων δήλωσε στην εφημερίδα που ερευνά το θέμα, πως η εταιρία δεν είναι offshore αλλά έχει έδρα στην Κύπρο και ανήκει στο γιο του που δραστηριοποιείται ως δικηγόρος εκεί, λέγοντας πως η συναλλαγή ήταν νόμιμη.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot