FOLLOW US: facebook twitter

Έργο αντιστήριξης του μαντρότοιχου του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου

Ημερομηνία: 21-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39711″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε ένα εξάμηνο λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο αντιστήριξης του μαντρότοιχου του Ι. Ναού του Αγίου Αθανασίου στον Πύργο, κόστους περίπου 100.000 ευρώ. Όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου Πύργου είναι κηρυγμένο μνημείο και είναι το μοναδικό πιστοποιημένο έργο του Τσίλλερ στον Πύργο.

Με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας, Υπουργείου Πολιτισμού και δήμου Πύργου, θα υλοποιηθεί το έργο της αντιστήριξης και επισκευής του μαντρότοιχου, έργο στο οποίο συμπράττει ο δήμος Πύργου, ενώ ο περιβάλλων χώρος θα πρέπει και αυτός να είναι κατάλληλος για να οδηγεί τον κόσμο με ασφάλεια στο Ναό.

Από την πλευρά του ο κ. Μπέλτσος τόνισε ότι αν και η μελέτη είναι καθόλα έτοιμη, χθες υπεγράφη και η προγραμματική σύμβαση από το δήμο Πύργου-  και αν έχουν γίνει εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας όλες οι απαραίτητες ενέργειες, λόγω διαδικασιών το έργο θα καθυστερήσει να δημοπρατηθεί και η δημοπράτησή του θα γίνει σε  6 περίπου μήνες, ωστόσο είναι ένα πολύ σημαντικό έργο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot