FOLLOW US: facebook twitter

Έργο – ανάσα ο παραποτάμιος δρόμος του Αλφειού: Χρηματοδότηση μέσω Ταμείου Μολυβιάτη – Αλλάζει τον οδικό χάρτη

Ημερομηνία: 03-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ένα μεγαλόπνοο έργο που θα αλλάξει τον οδικό χάρτη, στην περιοχή της ορεινής Ηλείας, δημοπρατείται σε λίγο καιρό. Πρόκειται για τον παραποτάμιο δρόμο του Αλφειού που συνδέει την περιοχή της Κρέστενας με την Αρκαδία και από εκεί με την Αθήνα. Το έργο που μελετήθηκε στο πλαίσιο των αποκαταστάσεων μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Μολυβιάτη, θα μειώσει αρκετά το χρόνο πρόσβασης για την Αρκαδία και την Αττική, προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή από τις ήδη υπάρχουσες.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, σε δηλώσεις του τόνισε πως ξεχωρίζει από τα έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται αυτό του παραποτάμιου δρόμου «… ως συνέχεια του μεγάλου έργου από Γρύλλο έως τη γέφυρα του Σέκουλα, να βγούμε στα όρια της Αρκαδίας. Ένα όνειρο της περιοχής εκείνης, που για εμάς αποτέλεσε στοίχημα. Και ευτυχώς μέσα από την ευκαιρία του ταμείου του Μολυβιάτη, μαζί με άλλα έργα που αποτελούν χρόνια προβλήματα και επιθυμίες των κατοίκων της κάθε περιοχής, μας δόθηκε η δυνατότητα να συγκινήσουμε την Περιφέρεια και τη Διαχειριστική Αρχή και να περάσουμε δεύτερο κομμάτι έργο στο ΕΣΠΑ, που θα αρχίσουμε εντός λίγων ημερών που απομένουν τη διαδικασία δημοπράτησης. Πρόκειται για μια εξέλιξη σημαντική, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της προοπτικής για την περιοχή μας, που αλλάζει τα δεδομένα της σύνδεσης του νομού, του δήμου μας, με την Αρκαδία και την πρωτεύουσα της χώρας, γιατί αλλάζουν άρδην οι συγκοινωνιακές προτιμήσεις της περιοχής» είπε ο κ. Μπαλιούκος που ευχήθηκε στο μέλλον να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στον τομέα αυτό των έργων.

Φυσικά ο δήμος δεν έχει αφήσει πίσω την προετοιμασία για την χειμερινή περίοδο, αλλά και άλλα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Μολυβιάτη, όπως αυτά της βελτίωσης του δικτύου υδροδότησης και της αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Αλφειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος