FOLLOW US: facebook twitter

Έργα της ψυχής και της φύσης από το Χρήστο Φερλέ και το Γρηγόρη Σταματόπουλο στο REX cafe…

Ημερομηνία: 21-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκε η διπλή έκθεση στο REX café Πύργου, ζωγραφικής του Χρήστου Φερλέ και μπονσάι του Γρηγόρη Σταματόπουλου

Μια διπλή έκθεση με διαφορετικό αντικείμενο και φιλοσοφία, την εικαστική έκθεση ζωγραφικής του ταλαντούχου Πυργιώτη ζωγράφου Χρήστου Φερλέ που ο ίδιος ονόμασε «Ρίζες», καθώς και την 1η στο είδος της Έκθεση  Bonsai  Shi Fu  του Γρηγόρη Σταματόπουλου, είχαν ευκαιρία να επισκεφθούν και να θαυμάσουν πολλοί φίλοι της Τέχνης αλλά και των μπονσάι, για ένα τριήμερο στο χώρο του Rex cafe στον Πύργο.

Οι δύο εκθέσεις ολοκληρώθηκαν χθες και είχαν μια μεγάλη επισκεψιμότητα, αφού μπορούσε ο καθένας να θαυμάσει τα έργα του καλλιτέχνη Χρήστου και της φύσης από τον Γρηγόρη μαζί με τον καφέ του.

Τα έργα του αντισυμβατικού ζωγράφου Χρήστου Φερλέ, για άλλη μια φορά εντυπωσίασαν, μοναδικό το στυλ τους και αναγνωρίσιμο με  εμφανή  επιρροή από τον  Salvator Dali . Πηγή έμπνευσης του ο άνθρωπος μέσα στο χρόνο και η φθορά του στο πέρασμά του.

Όπως ο ίδιος έγραψε σε ανάρτησή του στο fb με την ολοκλήρωση της έκθεσής του θέλοντας να ευχαριστήσει με τον δικό του τρόπο όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσίας τους στην έκθεση «είναι ωραίο να επιβραβεύεις έναν άνθρωπο έστω κι αν δεν καταλαβαίνεις απολύτως την τέχνη του.

Μέσα από αυτήν καταλαβαίνεις όμως την ψυχή του!» Και αυτό ακριβώς κάνει ο Χρήστος, στα έργα του καταθέτει την ψυχή του και τα πιστεύω του και ο τίτλος «Ρίζες» είχε την δική του ερμηνεία και αξία για τον καλλιτέχνη. «Οι ρίζες….οι απόλυτα αφανείς, ανεξάρτητες και άναρχες στην ανάπτυξη τους στο ιστορικό, προσωπικό, υπαρξιακό και πνευματικό υπέδαφος μας…»

Τα δέντρα μπονσάι

Όσον αφορά τα μικροσκοπικά δέντρα μπονσάι, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να προσεγγίσει την εξευγενισμένη φιλοσοφία τους, αφού αποτελούν ένα από τα συναρπαστικότερα και σαγηνευτικότερα τεχνάσματα του ρεπερτορίου της φύσης και έχουν πολλούς θαυμαστές, ενώ λέγεται ότι φέρνουν τύχη, σταθερότητα και η ομορφιά τους αντανακλά στην ψυχική μας ηρεμία και σταθερότητα.

Όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Σταματόπουλος ιδρυτής και προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών Πύργου «Shaolin kung fu» «η  ασχολία με τα μπονσάι, σε ξεκουράζει, σε χαλαρώνει και δεν αφήνει περιθώρια για άλλες σκέψεις…

Κάθε μπονσάι είναι μοναδικό όπως και κάθε ζωντανός οργανισμός. Έχει τη δική του ομορφιά.

Με τις δικές σου παρεμβάσεις και διαμορφώσεις, του μεταφέρεις τον χαρακτήρα σου. Η ομορφιά του, αντανακλά την ψυχική σου ηρεμία και σταθερότητα»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος