FOLLOW US: facebook twitter

Έργα ουσίας για το δήμο Ήλιδας: Περιοδεία Κατσιφάρα σε Αμαλιάδα-Πηνεία για τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας

Ημερομηνία: 06-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70293″ img_size=”full”][vc_column_text]

Υπογραφή σύμβασης για το έργο της επισκευής αποκατάστασης λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού Φράγματος Πηνειού

 

Την υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο έργο της επισκευής – αποκατάστασης λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού Φράγματος Πηνειού, ανακοίνωσε χθες το πρωί στο δημαρχείο Ήλιδας στην Αμαλιάδα ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού μελέτης 2.749.272,01 €, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε ακόμα τον άξονα Αμαλιάδα – 111 με δύο εργολαβίες 5,5 εκατ. ευρώ, την παράκαμψη Χαβαρίου και την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αμαλιάδας. Ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο τρέχοντα θέματα και στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψή σε περιοχές που υλοποιούνται ή υλοποιήθηκαν έργα από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που έχει ανάγκη η περιοχή μας,» επεσήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας για το θέμα του φράγματος Πηνειού. «Είναι ένα έργο εξασφάλισης υδατικών πόρων, οι οποίοι χρησιμεύουν για την άρδευση της πεδιάδας. Παράλληλα, χρησιμεύουν και για την τροφοδοσία διυλιστηρίου πόσιμου νερού του Δήμου Αμαλιάδας μέγιστης ωριαίας δυναμικότητας 2014m3» σχολίασε στο δημαρχείο της Ήλιδας. Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης περπάτησε στην πλατεία, συνομίλησε με πολίτες και επισκέφθηκε το χώρο όπου θα υλοποιηθεί η νέα αστική Ανάπλαση του Δήμου Ήλιδας, παρουσία του Δημάρχου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Αυτή την περίοδο ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης προκειμένου να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Το έργο έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020 συνολικού Π/Υ 2.396.000,00€.

Ακολούθησε επίσκεψη στη συντήρηση που εκτελείται από την Τεχνική Διεύθυνση της ΠΕ Ηλείας στο δρόμο που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Σιμόπουλου προς Λάττα. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να υλοποιεί έργα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών που κινούνται στο δίκτυό της, προσπαθώντας με τους πόρους που διαθέτει να συντηρεί τους δρόμους και να αποκαθιστά ζημιές, ώστε να μειώνει τους κινδύνους» σημείωσε ο Περιφερειάρχης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ενημέρωσε για όλα τα έργα που εκτελούνται, καθώς και για αυτά που σχεδιάζονται και εγκρίθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή στην περιοχή, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ολυμπία οδό, για την οποία επανέλαβε ότι «Ολυμπία οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν υπάρχει».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δήλωσή του τόνισε πως «… στην Π.Ε. Ηλείας έχουμε ένα σχέδιο που θέλουμε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δήμων και της κάθε περιοχής ιδιαίτερα, με ένα πνεύμα ίσης μεταχείρισης. Έτσι λοιπόν ο δήμος Ήλιδας και η Αμαλιάδα, ως μια περιοχή που αποτελεί την πρωτεύουσα του Κάμπου, δεν θα μπορούσε να είναι εκτός του σχεδιασμού μας με σημαντικά έργα. Είναι σημαντική η ανάπλαση, η ολοκλήρωση οδικών αξόνων στο εσωτερικό του δήμου και έπεται και συνέχεια. Και φυσικά η υποχρέωση μας να κάνουμε παρεμβάσεις για τη λειτουργικότητα του φράγματος. Στον ορίζοντα μας είναι να δούμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την αναβάθμιση του φράγματος, ως αναπτυξιακού πόλου για την περιοχή. Αυτά απαντούν στο ότι η Περιφέρεια είναι εδώ με το σχέδιό της, σε συνεργασία με το δήμο, μια συνεργασία – κατάκτηση, που βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και που φιλοδοξούμε να συνεχιστεί και στην επόμενη θητεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιόπουλος.

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, τόνισε πως «… τα έργα αυτά έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιες δεκαετίες και ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή εργάστηκε για την χρηματοδότησή τους. Τώρα έχουμε εργολάβους και ξεκινάμε. Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου είναι ένα ακόμα έργο που είναι πλέον γεγονός. Έγιναν και άλλες παρεμβάσεις και υπάρχουν και άλλα έργα στο φράγμα Πηνειού και την αρχαία Ήλιδα, τα στερεά απόβλητα, τα πράσινα σημεία κ.α. Το τρίπολο της ανάπτυξης που έχουμε ως όραμά μας για την ανάπτυξη του δήμου μας, δηλαδή, η λίμνη Καραμανλή, η Ήλιδα και η θάλασσα, βλέπουμε ότι αρχίζει σιγά – σιγά να παίρνει σάρκα και οστά. Αμέσως μετά τη δημοπράτηση του εξοπλισμού, έρχεται και η ανάπλαση της περιοχής. Η Περιφέρεια δημοπρατεί αρχιτεκτονική μελέτη και πιστεύω ότι ο Περιφερειάρχης θα βοηθήσει να συνδεθεί με τον κόμβο της Ολυμπίας Οδού, με την Ήλιδα και να εξευρεθούν οι πόροι να για ξεκινήσει πάλι το ανασκαφικό έργο» είπε μεταξύ άλλων.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν επίσης οι Παναγιώτης Μπράμος Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Κώστας Μητρόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Κωσταριάς, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Γιωργία Παπαναγιώτου και Εύη Βεργοπούλου, καθώς και ο Διευθυντής του Γραφείου του Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος.

Τα έργα που υλοποιούνται στο δήμο Ήλιδας

1. Επισκευή – Αποκατάσταση Λειτουργιάς Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού Φράγματος Πηνειού», προϋπολογισμού μελέτης 2.749.272,01€.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Έργων 2016 και 2017 Πρόκειται για έργο εξασφάλισης υδατικών πόρων οι οποίοι χρησιμεύουν για την άρδευση της πεδιάδας. Επίσης χρησιμεύουν και για την τροφοδοσία διυλιστηρίου πόσιμου νερού του Δήμου Αμαλιάδας μέγιστης ωριαίας δυναμικότητας 2014m3. Το έργο περιλαμβάνει την επισκευή – αποκατάσταση λειτουργίας των μηχανισμών κίνησης και αυτοματισμού των θυροφραγμάτων ( α. Θυροφράγματος Α,’ Πύργου Υδροληψίας, β) ρυθμιστικής Βαλβίδας εκροής, Φυλακίου ελέγχου,  γ) Θυροφράγματος Γ,’ Υπερχειλιστή), την αποκατάσταση λειτουργίας της Γερανογέφυρας στον Πύργο, την εγκατάσταση νέων Δικτύων Ηλεκτρικής Τροφοδότησης & Ψηφιακού ελέγχου, την εγκατάσταση νέου συστήματος Αυτόματου Ελέγχου- Μέτρησης- Καταγραφής των λειτουργιών του φράγματος, την αποκατάσταση λειτουργίας του ηλεκτροφωτισμού της οδού στέψης του φράγματος, την μελέτη αποκατάστασης της αντικεραυνικής προστασίας των εγκαταστάσεων, την αποκατάσταση λειτουργίας των λοιπών Η/Μ εγκαταστάσεων στεγασμένων χώρων, την επισκευή – συντήρηση του δομικού σώματος των θυροφραγμάτων, τις αναγκαίες οικοδομικές εργασίες επισκευής – βελτίωσης των στεγασμένων χώρων.

2. Αναπλάσεις Δήμου Ήλιδας

Πρόκειται για την ολοκληρωμένη παρέμβαση αστικής ανάπτυξης πόλης Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας και την αστική ανάπλαση ιστορικού και εμπορικού κέντρου Αμαλιάδας

3. Αγροτική Οδοποιία

Αφορά βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στις Τ.Κ. Χαβαρίου και Αρχ. Ήλιδας.

4. Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Κεραμιδιάς.

Συντήρηση στο επαρχιακό δίκτυο και ως εξής:

Συντήρηση – οδική ασφάλεια – αποκατάσταση κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του βορείου τμήματος Ηλείας, προϋπολογισμού 2.240.000,00 ευρώ.

Συντήρηση – οδική ασφάλεια – αποκατάσταση κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της Δ.Ε Πηνείας Δήμου Ήλιδας, προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ.

5. Λοιπά έργα

Βελτίωση Επαρχιακής οδού Αμαλιάδας -111 Ε.Ο στο τμήμα Κεραμιδιά -Εφύρα

Βελτίωση Επαρχιακής οδού Αμαλιάδας -111 Ε.Ο στο τμήμα παράκαμψης Χαβαρίου[/vc_column_text][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1536180964879-c7fd9da9-f322-1″ include=”70294,70295″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot