FOLLOW US: facebook twitter

«Έλαμψε» το Θέατρο Σκιών στο 12ο Φεστιβάλ Πηνειού

Ημερομηνία: 07-08-2024 | Συντάκτης:

Λευκό μου σεντονάκι, λάμπα μου τρελή…

Πλημμύρισε χαμόγελα το Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» το βράδυ της Κυριακής με τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα μικρών και μεγάλων, Καραγκιόζη,  να «ταξιδεύει» το κοινό με τις περιπέτειές του στην Άγρια Δύση. Με την παράσταση του Θεάτρου Σκιών «ο Καραγκιόζης Καουμπόης», το 12ο Φεστιβάλ Πηνειού συνέχισε δυναμικά τις καλοκαιρινές διαδρομές του στα μονοπάτια του Πολιτισμού και της Παράδοσης.

Μπορεί η επέλαση της τεχνολογίας να έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για την κυριαρχία θεαμάτων στα οποία υπερισχύει η δύναμη της εικόνας, εντούτοις το Θέατρο Σκιών εξακολουθεί να διεκδικεί μία σημαντική θέση στην καρδιά του ελληνικού κοινού· να πλημμυρίζει αναμνήσεις τους θεατές και να τους «ταξιδεύει» ανεπιτήδευτα στον χώρο και τον χρόνο. Προς αυτή την κατεύθυνση η πλοκή της παράστασης στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων αν και φαινομενικά απλή, αρκούσε για να σκορπίσει στο κοινό πλατιά χαμόγελα. Ο Καραγκιόζης ως …καουμπόης, ανέλαβε  να παραδώσει μια επιστολή στον τελευταίο αρχηγό των Ινδιάνων. Από εκείνη τη στιγμή  ο ξυπόλητος λαϊκός μας ήρωας έμπλεξε σε μεγάλες περιπέτειες και δοκιμασίες που ψυχαγώγησαν μοναδικά μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις του 12ου Φεστιβάλ Πηνειού συνεχίζονται την προσεχή Πέμπτη 8 Αυγούστου με την παράσταση «Όνειρα Καλοκαιρινής Νύχτας». Το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή για παιδιά, ανεβαίνει στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων με ώρα έναρξης 21:00 .

Με την παράσταση «ο Καραγκιόζης Καουμπόης», το 12ο Φεστιβάλ Πηνειού συνέχισε τις καλοκαιρινές διαδρομές του στα μονοπάτια του Πολιτισμού και της Παράδοσης.

Οι περιπέτειες και οι δοκιμασίες του ξυπόλητου λαϊκού ήρωα σκόρπισαν χαμόγελα στο κοινό του Ανοικτού Θεάτρου Καβασίλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot