FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη αιμοδοσία στον Αγ. Σπυρίδωνα Πύργου: Ξεμείναμε από αίμα…

Ημερομηνία: 11-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38786″ img_size=”full”][vc_column_text]Έκτακτη αιμοδοσία στον Αγ. Σπυρίδωνα Πύργου, καθώς εξαντλήθηκαν τα αποθέματα

Με σκοπό να ενισχυθεί το ντεπό αίματος του νοσοκομείου αλλά και η τράπεζα αίματος του Συλλόγου Αιμοδοτών της Ενορίας του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία. Τα αποθέματα είναι ελάχιστα έως μηδενικά κατά περίπτωση και κρίθηκε επιβεβλημένη μια έκτακτη αιμοδοσία.

Ο αιμοδοτικός σύλλογος σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου και με τη συνδρομή κλιμακίου του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου υπό την Ιατρική καθοδήγηση και εποπτεία της Διευθύντριας του Σταθμού Κωνσταντίνας Πανέτα, άνοιξε τις πόρτες του Ενοριακού Κέντρου και υποδέχθηκε τους εθελοντές αιμοδότες, που έδωσαν λίγο λεπτά για να προσφέρουν το αίμα τους.

 

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου π. Νικόλαος Κατσιδήμας σε δηλώσεις του τόνισε πως «… συνεχίζοντας την πολύχρονη προσπάθεια της ενορίας μας για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσφορά αίματος σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, σήμερα κάναμε μια έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία λόγω των αναγκών στο νοσοκομείο του Πύργου, αλλά και λόγω του ότι η τράπεζα αίματος δεν έχει αποθέματα αυτό τον καιρό.

Η αιμοδοσία με τις ευχές του Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιήθηκε στο ενοριακό κέντρο του ναού μας σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου. Η ανταπόκριση των ανθρώπων ήταν ικανοποιητική, παρότι είναι μια δύσκολη περίοδος προετοιμασίας για το σχολείο και του τρύγου.

Να ευχαριστήσω θερμά όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτό το έκτακτο κάλεσμά μας και έδωσαν αίμα, καθώς επίσης αυτούς που δεν μπορέσαν για ιατρικούς λόγους, αλλά είναι για εμάς, εν δυνάμει εθελοντές αιμοδότες. Να ευχαριστήσω επίσης την διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας κα Κωνσταντίνα Πανέτα, καθώς επίσης και τις νοσηλεύτριες του σταθμού αιμοδοσίας που έδωσαν το παρών και συνέβαλαν στην επιτυχία της».

Η απειλή του Ιού του Δυτικού Νείλου

Το πρόσφατο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Ηλεία και την περιοχή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης δεν περνά απαρατήρητο και για το σταθμό αιμοδοσίας του ΓΝ Πύργου. Αυτό επισήμανε και η διευθύντρια του Κωνσταντίνα Πανέτα στις δηλώσεις της κατά την χθεσινή αιμοδοσία. «Παρακαλούμε όλους τους Ηλείους πολίτες να προσέχουν περισσότερο με τα κουνούπια γιατί έχουμε πρόβλημα με τον ιό του δυτικού Νείλου» είπε, καθώς οι μολύνσεις μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα και στον τομέα της αιμοδοσίας. «Ήταν μια έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν καλή. Ευχαριστούμε τον π. Νικόλαο Κατσιδήμα για τις προσπάθειες που κάνει για τη διάδοση της αιμοδοσίας στους ενορίτες του. Να ευχαριστήσω και όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ήρθαν» σχολίασε η διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot