FOLLOW US: facebook twitter

Έγινε… αμμουδιά το λιμανάκι!: Κολλάνε οι βάρκες στο Παλούκι: Ποιο αλιευτικό καταφύγιο;

Ημερομηνία: 02-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Περιβάλλον

Μοιάζουν απίστευτες οι εικόνες που αντικρίζουν όσοι φτάνουν στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου. Τις τελευταίες ημέρες οι προσχώσεις στην είδοδο του διαύλου, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκεί… αμμουδιά.

Οι προσχώσεις στο αλιευτικό καταφύγιο του Παλουκίου, έφτασαν στο απροχώρητο με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες αλιείς να αναζητήσουν άλλες θέσεις ελιμενισμού, ενώ οι ερασιτέχνες απλά να εγκαταλείψουν για λίγο την μεγάλη αγάπη τους.

Όπως ανέφερε ένας ερασιτέχνης ψαράς, “… ο δήμαρχος έχει κάνει προσπάθειες να επιλυθεί το θέμα, όμως νομικά υπάρχουν κωλύματα. Το έργο που έχει γίνει είναι ημιτελές και για αυτό έχουμε πρόβλημα με το δίαυλο. Ο ντόκος έπρεπε να είναι πενήντα μέτρα πιο μακρύς. Όσο ήταν μια φορτηγίδα βυθισμένη δεν υπήρχε πρόβλημα. Ζητάμε να ανοίξει ένα τμήμα του διαύλου για να βγάλουμε και εμείς μεροκάματο. Η Περιφέρεια καθυστερεί παρά τις μελέτες και η εκβάθυνση δεν έχει γίνει. Προσπαθούσαμε να ανοίξουμε το δίαυλο αλλά έχει γίνει παιδότοπος… Τέσσερις μήνες δεν μπορούμε να βγάλουμε μεροκάματο.

Ζήτησε ο δήμαρχος απο την Εισαγγελέα να κάνει παρέμβαση, έως ότου περιέλθει στην δικαιοδοσία του το καταφύγιο. Εύχομαι να υπάρξει εξέλιξη αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Εισαγγελέα που θα πάμε μαζί με το δήμαρχο».

Μέλος του συλλόγου των αλιέων του Παλουκίου, αλλά μιλώντας ξεκάθαρα για λογαριασμό του ο Πάνος Αρχάκος δήλωσε πως «… το πρόβλημα με το καταφύγιο είναι μεγάλο. Εγώ είμαι ερασιτέχνης αλλά οι επαγγελματίες δεν μπορούν να βγάλουν μεροκάματο, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Και εγώ έχω πρόβλημα. Τώρα που κόλλησα παθαίνω ζημιά. Είναι παλιό το πρόβλημα και φαίνεται να μην έχει γίνει καλή κατασκευή. Κάνουν εκβαθύνσεις, ανοίγει και μετά πάλι κλείνει.

Μπαίνουμε με αξίνες για να ανοίξουμε το δίαυλο να βγάλουν οι επαγγελματίες μεροκάματο. Ο δήμαρχος λέει ότι δεν φταίει. Τότε ποιος φταίει; Σε ποιον να απευθυνθούμε; Τα προβλήματα είναι πολλά, παθαίνουμε ζημιές και οι ερασιτέχνες και οι επαγγελματίες» εξήγησε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος