FOLLOW US: facebook twitter

Άρχισαν να… «τρυγάνε» ψήφους!!: Επίσημη «πρώτη» παρουσίαση των υποψηφίων δημάρχων Πύργου στην Γιορτή Τρύγου της Ώλενας

Ημερομηνία: 08-10-2018 | Συντάκτης:

Μπορεί να απέχουμε ακόμα περίπου 8 μήνες από τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2018, ωστόσο παρασκηνιακά έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες και από τα κόμματα για τα χρίσματα των υποψηφίων δημάρχων που θα έχουν τη μορφή «στήριξης», όπως και οι κάθε είδους ζυμώσεις για τις συνεργασίες που θα προκύψουν και που λόγω της απλής αναλογικής η «τράπουλα» πλέον θα μοιραστεί διαφορετικά,  αλλά και από τους ίδιους τους υποψήφιους οι επαφές για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους.

Και πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου νωρίς, Οκτώβρης και Νοέμβρης είναι η κρίσιμη περίοδος όπου θα ξεκαθαρίσει το εκλογικό τοπίο, γι αυτό και οι υποψήφιοι δήμαρχοι μπήκαν ήδη στο χορό και «αλωνίζουν» τα χωριά τους!  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η  Γιορτή Τρύγου στην Τ.Κ Ωλένης, το βράδυ του Σαββάτου, που αποτέλεσε και την  η επίσημη «πρώτη»,  για τους υποψηφίους δημάρχους του Πύργου, αφού σχεδόν άπαντες, έδωσαν το «παρών»!

Μια κοινωνική και πολιτιστική εκδήλωση σε ένα μικρό χωριό, στην Τ.Κ Ωλένης, άνοιξε λοιπόν την «παρέλαση» των «πρωτοκλασάτων» υποψηφίων δημάρχων Πύργου, κάτι το οποίο ήταν ολοφάνερο και το κατάλαβε και ο πιο ανυποψίαστος πολίτης, αν έριχνε μια απλή ματιά στο κεντρικό τραπέζι των επισήμων. Πρώτος στη σειρά δίπλα από τον Επίσκοπο Ωλένης, ο νυν δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος σημειωτέον  εμφανίστηκε πρώτη φορά  στην Γιορτή του Τρύγου Ωλένης, στα 9 χρόνια που διοργανώνεται και βεβαίως το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Μάλιστα ο ίδιος στο χαιρετισμό του, αφού αρκετοί από τους παρόντες σχολίασαν την εμφάνιση Λιατσή στην Ωλένη, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έσπευσε σε ελεύθερη μετάφραση, να πει ότι επειδή οι μέρες είναι «πονηρές» η  παρουσία του δεν έχει καμία περαιτέρω ερμηνεία και επομένως δεν έγινε για προεκλογικούς λόγους. Σημειωτέον ότι ο Γ. Λιατσής δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Πύργου.

Στο ίδιο τραπέζι, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Αντώνης Καράμπελας και ο Λάμπης Αριστειδόπουλος και οι τρεις «δηλωμένοι» υποψήφιοι δήμαρχοι, ενώ κατά την πορεία της Γιορτής κι ενώ κάποιοι εξ αυτών είχαν αποχωρήσει, έκαναν την εμφάνισή τους ο Στάθης Καννής – επίσης υποψήφιος κατά δήλωσή του-  και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος , το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα ως υποψηφίου για το δήμο Πύργου χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα  καμία επίσημη ενημέρωση. Απών ήταν ο έτερος υποψήφιος Τάκης Αντωνακόπουλος που πιθανόν θα  είχε εφημερία στο Νοσοκομείο Πύργου και ο οποίος θα ολοκλήρωνε το «καρέ».

Η Γιορτή του Τρύγου ήταν λοιπόν μόνο η αρχή, είναι  σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα, θα επαναληφθεί πολλές φορές το ίδιο σκηνικό, της παρέλασης υποψήφιων σε εκδηλώσεις και χωριά, για να «τρυγήσουν» ψήφους! Καλή μας αρχή!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος