FOLLOW US: facebook twitter

Άμεση ενίσχυση ζητούν οι αστυνομικοί

Ημερομηνία: 05-08-2024 | Συντάκτης:

Τη στελέχωση της Διεύθυνσης του νομού ζήτησε η Ένωση Αστυν. Υπαλλ. Ηλείας

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας την περασμένη Πέμπτη. Ο πρόεδρος Γρηγόρης Κατσώλης, μαζί με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Τριτάρη και τον γ.γ. Γιάννη Ντόμαρη ανέφεραν πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, τονίζοντας ότι από τις 451 οργανικές θέσεις, οι 86 είναι κενές, ενώ 45 αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι εκτός Ηλείας.

«Ο πραγματικός αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται στους δρόμους για την αντιμετώπιση του εγκλήματος μειώνεται ακόμα περισσότερο αν υπολογίσουμε το προσωπικό που εκτελεί υπηρεσία γραφείου, ή άνευ όπλου, που έχει λάβει άδεια μητρότητας ή κανονική άδεια. Ουσιαστικά διαθέσιμο μόλις το 60%, από την προβλεπόμενη αστυνομική δύναμη. Και ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κι άλλο έως το τέλος του έτους με τη συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού προσωπικού, που έφτασε στο όριο ηλικία», εξήγησε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα, ζητώντας ορθολογικές αποσπάσεις. «Δεν θα πρέπει να εξυπηρετούνται χωρίς μέτρο και χωρίς κριτήριο όλοι οι συνάδελφοι. Δεν γίνεται σε περιφερειακές υπηρεσίες να λείπουν τρία και τέσσερα άτομα και τα κενά αυτά πρέπει να καλυφθούν από άλλες υπηρεσίες», σημείωσε.

Επίσης αποκάλυψε ότι το φθινόπωρο θα δημιουργηθεί Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με 25 θέσεις για την κάλυψη της νέας Πατρών – Πύργου, προειδοποιώντας ότι δεν θα δεχθεί νέα αφαίμαξη προσωπικού.

«Η νέα υπηρεσία θα πρέπει να καλυφθεί εξολοκλήρου με νέο προσωπικό που θα έρθει στο νομό από την Αθήνα», σχολίασε και συμπλήρωσε ότι αν η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας δεν ενισχυθεί με προσωπικό, είναι αναπόφευκτη η συγχώνευση αστυνομικών υπηρεσιών.

«Μπορεί να ξενίζει κάποιους αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα. Δεν γίνεται να υπάρξει αστυνόμευση με τις υφιστάμενες αστυνομικές υπηρεσίες. Είναι πολλές, δημιουργούνται νέες αλλά στελεχώνονται από το υπάρχον προσωπικό. Υπάρχει γαϊτανάκι μετακίνησης προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες όπως πρέπει», επισήμανε και ζήτησε οι όποιες αναδιαρθρώσεις γίνουν μελλοντικά, να υλοποιηθούν με κριτήρια τους δείκτες εγκληματικότητας και τις ανάγκες της Ηλείας.

Φωτο elas


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot