FOLLOW US: facebook twitter

Άκυρα τα παράβολα για τις ενστάσεις επί δασικών χαρτών, με απόφαση ΣτΕ

Ημερομηνία: 19-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35713″ img_size=”full”][vc_column_text]Ανοίγει το δρόμο για να σταματήσουν να πληρώνουν οι αγρότες και οι υπόλοιποι πολίτες τα πανάκριβα παράβολα των ενστάσεων επί του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών, απόφαση – κόλαφος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Από εδώ και στο εξής, οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ακόμη υποβάλει ένσταση μπορούν να παρακάμπτουν αυτό το βήμα, δηλαδή να μην πληρώνουν το αντίστοιχο παράβολο, πηγαίνοντας απευθείας στο ΣτΕ.

Παράλληλα, δίνεται το δικαίωμα σε όσους έχουν καταθέσει αντίρρηση να προχωρήσουν σε ανάκληση, με την οποία θα τους επιστραφούν τα χρήματα (σ.σ.: εφόσον η απόφαση του ΣτΕ βγει υπέρ τους).

Μια τέτοια εξέλιξη -αν φυσικά προχωρήσει και από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος- τείνει να δώσει μια μεγάλη ανάσα σε όλους τους ιδιοκτήτες (και στους αγρότες) που θα αποφύγουν τις επιβαρύνσεις από τα παράβολα.

Σημειωτέον πως, όταν θα κυρωθεί ο δασικός χάρτης μιας περιοχής, τότε η προθεσμία για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι 60 ημέρες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot