FOLLOW US: facebook twitter

Άγγελος Κολόσακας «Το δημοτικό συμβούλιο παρουσιάζει σημεία διάλυσης»

Ημερομηνία: 15-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39184″ img_size=”full”][vc_column_text]Συνέντευξη χθες από την Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ήλιδας για τις θέσεις της και τα γενόμενα στο Δ.Σ

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες το μεσημέρι, στο ισόγειο της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης στην Αμαλιάδα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Ηλιδας, «Λαϊκή Συσπείρωση», Άγγελος Κολόσακας, στην οποία παρευρέθηκε και ο κ. Γιώργος Καραπάνος.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στις θέσεις τους μετά τα δύο τελευταία δημοτικά συμβούλια, στα θέματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας, αλλά και στην λειτουργία του ιδίου του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως τόνισε, παρουσιάζει σημάδια διάλυσης.

«Δύο είναι τα ζητήματα στα οποία θα αναφερθώ. Το πρώτο για την απόφαση που πάρθηκε για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης της Αμαλιάδας, το δεύτερο για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το πρώτο: είναι ένα χαρακτηριστικό έργο βιτρίνας το οποίο καταψηφίσαμε γιατί σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν δε λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα της πόλης, έχει συνολικό κόστος 2.800.000 ευρώ, ποσό μεγάλο για τα μεγέθη του δήμου αλλά και για τις σημερινές συνθήκες, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, που θα τις έδιναν ανάσα ή επίσης θα γίνονταν παρεμβάσεις που θα έλυναν προβλήματα. Να αναφέρω κάποια παραδείγματα.

Προβλέπεται να ξηλωθεί το οδόστρωμα από την οδό Καλαβρύτων μέχρι τη Δαλιάνη και να αντικατασταθεί με πέτρα Πηλίου, το ίδιο προβλέπεται και σε άλλους οδούς. Είναι μια παρέμβαση που δε λύνει κανένα πρόβλημα.

Θα μπορούσαν όμως τα χρήματα που δίνονται γι αυτές τις παρεμβάσεις να δοθούν έτσι ώστε να κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια στην Αντώνη Πετραλιά από τις γραμμές μέχρι τον κόμβο παπακασελά. Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο, Ναός, πολυκατάστημα και αρκετοί δημότες κάνουν πεζοπορία. Αντί για πεζοδρόμια εκεί υπάρχουν μπάζα, χορτάρια κλπ. Με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αναγκάζεται να κατέβει στο οδόστρωμα με τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί. Είναι έργο που θα έλυνε το πρόβλημα της ασφαλούς κυκλοφορίας εκεί Πεζών και αυτοκινήτων.

Δεύτερη παρέμβαση. Προβλέπεται να ξηλωθεί ολόκληρη και να κατασκευαστεί από την αρχή η Πλατεία Ηρώων. Αντί για αυτό θα μπορούσε να κατασκευαστεί η πλατεία στην Καραμαλού, που είναι ακόμη χωμάτινη, η πλατεία στις εργατικές κατοικίες στην Αγία Άννα, να λυθεί το πρόβλημα των κατοίκων της οδού Δερβενακίων που πλημμυρίζουν.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάρα πολλά παραδείγματα που αφορούν τις λαϊκές συνοικίες και όχι το κέντρο.

Βέβαια πιο άμεσης προτεραιότητας έργα είναι για την αντισεισμική θωράκιση κύρια σχολείων, την αντιπλημμυρική προστασία ή την αγροτική οδοποιία όπως φάνηκε στις τελευταίες πυρκαγιές. Τέτοια έργα όμως δεν είναι στις προτεραιότητες της Ε.Ε. αφού δεν τα χρηματοδοτεί ούτε και η δημοτική αρχή διαθέτει κονδύλια ή διεκδικεί για τέτοια έργα».

Συνεχίζοντας ο κ. Κολόσακας, τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε βάλει το θέμα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. ο «Ηλείος».

«Όσα έγιναν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις  δικαίωσαν όσα είχαμε πει, ότι το Δ.Σ. παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, όχι πως τρέφουμε αυταπάτες ότι με τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης που υπάρχει μπορεί να παρθούν φιλολαϊκές αποφάσεις. Απλά να μπορούμε ως παράταξη να καταθέτουμε την άποψη μας.»

Ο κ. Γιώργος Καραπάνος από την πλευρά του σχολίασε οτι  «η πλειοψηφία και η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα είναι αγκαλιά και συναποφασίζουν για φορολογία, για αύξηση τελών στους δημότες και τσακώνονται για το ποιος εργολάβος θα αναλάβει το νοσοκομείο. Ο λαός ας κρίνει».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot