FOLLOW US: facebook twitter

Όλες οι εκδηλώσεις στην Ηλεία αναλυτικά: Μουσική υπό το φως της Πανσελήνου

Ημερομηνία: 01-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5606″ img_size=”full”][vc_column_text]Συναυλία από «Τα χρώματα της Ήλιδας» στο Νέο Μουσείο Ολυμπίας και TERRA OLYMPIA του Γιώργου Βούκανου στην Ήλιδα

 Την ερχόμενη Δευτέρα 7 Αυγούστου, καλωσορίζουμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας, τραγουδώντας στην Αρχαία Ολυμπία, στην Ήλιδα, στο Κάστρο Χλεμούτσι και στον Επικούρειο Απόλλωνα που θα φιλοξενήσουν μια σειρά εξαιρετικών μουσικών κυρίως εκδηλώσεων. Το Υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζοντας φέτος την παράδοση ετών, ανοίγει υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου με ελεύθερη είσοδο του αρχαιολογικούς χώρους και επίσης  σε συνεργασία με τους δήμους διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα στην Ηλεία διοργανώνονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Αρχαία Ολυμπία

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας  στο πλαίσιο της βραδιάς Πανσελήνου  φιλοξενούν  στο περιστύλιο του Νέου Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας «Τα Χρώματα της Ήλιδας».

Βαδίζοντας την 21η χρονιά παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού μας και όχι μόνο, παρουσιάζουν τη φετινή σεζόν 2017 ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο δάσκαλο Βασίλη Τσιτσάνη. Τίτλος της μουσικής παράστασης είναι «Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ».

Την καλλιτεχνική δ/νση, ενορχήστρωση και την επιλογή του προγράμματος έχει ο Γιώργος Γκιντζίρης, ενώ παίζουν οι μουσικοί: Παύλος Αυγερινόπουλος, Στάθης Δεββές και Θανάσης Πουλακίδας στα μπουζούκια, κιθάρες η Τασία Κωστοβασίλη και ο Νίκος Στεφανίδης, στο μπάσο ο Δημήτρης Μαλεβίτης, Πιάνο και ακορντεόν ο Γιώργος Γκιντζίρης.

Τραγουδούν η Χαρά Σκουλαρίκου και ο Γιώργος Αδαμόπουλος ενώ στην αφήγηση για μια ακόμη χρονιά η Νάνσυ Τζανετοπούλου.

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24.00

Θέατρο Ήλιδας

Στο θέατρο της Ήλιδας προγραμματίζεται ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου θα παρουσιαστεί το έργο του Γιώργου Βούκανου TERRA OLYMPIA σε κείμενα της Μαίρης Βούκανου, όπου με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, ανοίγει ξανά το Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας για το κοινό για τρίτη χρονιά.

Συντελεστές

Κείμενα: Μαίρη Βούκανου

Σκηνοθεσία – Αφήγηση: Χάρης Κότσιφας

Κίνηση: Κωνστάντζα Πρίντεζι

Σοπράνο: Άντα Αθανασοπούλου

Ερμηνεύουν:

Πιάνο: Γιώργος Βούκανος

Ηλεκτρική κιθάρα: Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος

Τρομπέτα: Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου

Κρουστά: Συμεών Κωνσταντινίδης

Φωτισμοί: Γιάννης Αποστολόπουλος

Φωτογραφία – video art: Έφη Παναγοπούλου

Στο χορό συμμετέχουν

Γιώτα Αρβανίτη, Μαργαρίτα Γεωργιτσογιαννακου, Μαρία Δούνια, Μαριφαίη Μιχαλά, Μαρία Μπούρα, Χριστίνα Ντράλια, Κατερίνα Ρούσου, Νεφέλη Σπηλιωπούλου, Ελευθερία Τσακουλογιαννοπούλου, Μαρία Τσακουλογιαννοπούλου, Χριστίνα Τσίπηρα.

Επιμέλεια κίνησης: «ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ» Σχολή Χορού – Ωδείο

Είσοδος ελεύθερη ώρα 21.15

 

Αρχαιολογικός Χώρος Επικούρειου Απόλλωνος

Μουσική παράσταση από το μουσικό σχήμα “ΛΥΡΑΥΛΟΣ” με τίτλο “3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική”, όπου μέσα από τον ήχο τριάντα ανακατασκευασμένων αρχαιοελληνικών οργάνων θα παρουσιασθούν αρχαιοελληνικά κομμάτια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 24.00.

Αρχαιολογικός χώρος κάστρο Χλεμούτσι

Μουσική συναυλία από τον Σύλλογο Φιλόμουσων Λεχαινών Ορφεύς. Ώρα 21.00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 20:30 έως τις 24.00[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot