FOLLOW US: facebook twitter

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για την έλευση τουριστών: Απαιτούν υπογραφή της ΚΥΑ από τον Υπουργό Χρ. Σπίρτζη

Ημερομηνία: 04-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου σχετικά με την έλευση τουριστών στην πόλη του Πύργου, μέσω τουριστικών λεωφορείων που θα συνδέουν το λιμάνι του Κατακόλου με την πόλη, λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων. Το ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου εκφράζοντας τη βούληση των φορέων,  των συλλόγων και των δημοτών της πόλης, δηλώνει την απαίτησή του, όπως ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, προβεί στην άμεση υπογραφή της εκ του νόμου προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης(ΚΥΑ), η οποία έχει ήδη υπογραφεί από την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, για την έγκριση της ειδικής διαδρομής που έχει αιτηθεί η ενδιαφερόμενη εταιρεία (ΤΕΛΧΙΣ Ι.Κ.Ε.), προκειμένου να τεθούν σε κυκλοφορία τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης, με σκοπό την έλευση τουριστών στην πόλη του Πύργου, για την οικονομική ανάταση και την εν γένει ανάπτυξή της, δεδομένου ότι ο οικονομικός της ιστός έχει διαταραχθεί από τους καταστροφικούς σεισμούς που την έπληξαν το έτος 1993 και έως σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί.

Στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η υπογραφή της ΚΥΑ, ο Δήμος, οι φορείς, οι σύλλογοι και οι δημότες, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος