FOLLOW US: facebook twitter

Χρυσό βραβείο για την Νηπιαγωγό του Κατακόλου!: Πανελλαδική διάκριση για την «Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης»

Ημερομηνία: 30-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Χρυσό βραβείο στην Κατηγορία ”Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης” κατάφερε να αποσπάσει Πανελλαδικά η Νηπιαγωγός του Κατακόλου Έλενα Αναστασίου. Η Νηπιαγωγός που παρέλαβε η ίδια το βραβείο της, κατάγεται από τη Χαλκίδα και υπηρετεί τα τελευταία 4 χρόνια στο Νηπιαγωγείο του Κατακόλου, καταφέρνοντας το διάστημα αυτό να αποσπάσει πολλές διακρίσεις από τη συμμετοχή των μαθητών της σε σειρά προγραμμάτων.

Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 400 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 18 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα Education Leaders Awards 2018 powered by RDC Infromatics. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης.  Την Τελετή Απονομής παρουσίασε η δημοσιογράφος Νικολέτα Κρητικού, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία των βραβείων για την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου της εκπαίδευσης και συνεχάρη τους νικητές αλλά και όσους συμμετείχαν.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για τους δύο στόχους του θεσμού των βραβείων που είναι: αρχικός στόχος είναι η συμμετοχή και η κατάθεση της προσπάθειας όχι απλά σε κρίση αλλά για να μάθει και να εμπνευστεί η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της και ο δεύτερος στόχος είναι η διάκριση, ώστε να ξεχωρίσουν οι καλύτερες και οι πιο ιδιαίτερες προσπάθειες. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ”Η εκπαίδευση είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος… Είναι ένας χώρος στον οποίο εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και αφορά σε όλη τη νέα γενιά, άρα και στις οικογένειές τους… Στην εκπαίδευση γεννιούνται όλες οι νέες ιδέες, γεννιέται η καινοτομία”.

Από το βήμα που της δόθηκε η κ. Αναστασίου ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για την αναγνώριση του έργου της και την διάκριση αυτή. Αναφέρθηκε στο μικρό μαθητικό δυναμικό του Νηπιαγωγείου καθώς και ότι μέσα από κάτι πολύ μικρό, μπορεί να γεννηθεί κάτι πολύ μεγάλο! Το βραβείο αυτό το αφιέρωσε στους μικρούς της μαθητές, τους γονείς και σε όλους όσους πίστεψαν στο όραμα της, δημιουργώντας όλοι μαζί έναν καλύτερο κόσμο.

Μια πρωτιά, σε ένα Νηπιαγωγείο που τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί πολλές φορές,  αλλά δυστυχώς, δεν στηρίζεται από τους γονείς της περιοχής, που επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε νηπιαγωγεία εκτός Κατακόλου…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος