FOLLOW US: facebook twitter

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες από το Παρελθόν

Ημερομηνία: 21-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα
DATE CREATED (ARTWORK OR OBJECT DETAIL) C.1906

DATE CREATED (ARTWORK OR OBJECT DETAIL) C.1906

Έχουν γράψει και αυτές τη δική τους ιστορία. Παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες: Το υφάδι που μας ενώνει με το όνειρο και με το μεταφυσικό στερέωμα, η θύμηση που προσπαθεί να υπερκεράσει τη φθορά του χρόνου και να συνδεθεί με την ευχή, με την προσωπική προσδοκία, με ένα φωτεινό μέλλον. Είναι ένα μικρό αλλά ορατό σημάδι του υπερφυσικού αστερισμού του θρησκευτικού φαινομένου που θα συνδεθεί με τον παραμυθένιο παιδικό μας κόσμο και με την υπαρξιακή προσωπική μας αγωνία. Ήταν πάντα το πιο προσιτό δώρο, το δώρο που μοιραζόμαστε με τους οικείους τόσο εύκολα και το φυλάγαμε και για τα επόμενα χρόνια. Σήμερα ο ψηφιακός κόσμος εισέρχεται ορμητικά και σε αυτό το τοπίο, το ανανεώνει και το εξαπλώνει σε κάθε γωνιά της Γης, στον καθένα μας.

CHRISTMAS POSTCARD, C.1910

CHRISTMAS POSTCARD, C.1910

Ωστόσο, οι  μικρότεροι ηλικιακά σε συντριπτικό πλέον μέρος εκφράζουν την προτίμησή τους σε e-cards, καθώς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το Facebook ή το Twitter αποτελούν πλέον σταθερές τους δραστηριότητες και επιπλέον θεωρούνται πολύ εύκολοι μέθοδοι επικοινωνίας.

CHRISTMAS KART 1914

CHRISTMAS KART 1914

Παρότι τα Χριστούγεννα συνιστούν μακράν την περισσότερο λαοφιλή εορταστική επέτειο σε ολόκληρο τον πλανήτη και ακόμα την περίοδο με τις πιο πλούσιες πωλήσεις Χριστουγεννιάτικων καρτών, ολοένα και πιο λίγοι από τους γύρω μας στέλνουν κάρτες κάθε φορά. Όπως αναφέρει έρευνα της Unity Marketing, το ποσοστό των ανθρώπων που διέθεσαν χρήματα για μια εορταστική κάρτα έπεσε από 77% το 2005 σε 73% σε δυο χρόνια και σε 62% το 2009, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει, μολονότι δεν έχουμε νεότερα αξιόπιστα στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή.

Τα νούμερα αυτά είναι επίσης πιο ισχνά όταν γίνονται μετρήσεις σε έφηβους είτε σε σπουδαστές, οι οποίοι προτιμούν να συναναστρέφονται μεταξύ τους με περισσότερο γρήγορες μορφές επικοινωνίας, που επίσης θεωρούνται και πιο συμφέρουσες, όμως και πιο γρήγορες.

xristougenniatiki-karta-parelthon1

Η εφεύρεση της πρώτης κάρτας Χριστουγέννων πιστώνεται σε έναν Άγγλο επιχειρηματία το 1843. Ο Henry Cole ήταν πολύ απασχολημένος και δεν είχε ώρα να στείλει προσωπικές ευχές σε συγγενείς, φίλους και συνεργάτες και συνεπώς προσέλαβε έναν διάσημο Βρετανό ζωγράφο με σκοπό να σχεδιάσει μια κάρτα. Από τότε η ταχυδρόμηση προσωπικών καρτών τα Χριστούγεννα και σε άλλες περιπτώσεις, μετατράπηκε σε συνηθισμένη πλέον κίνηση και υποχρέωση στην ραγδαία αναπτυσσόμενη Ευρώπη και αμέσως μετά στις Η.Π.Α. και στον άλλο πλανήτη

CHRISTMAS GREETINGS’ POSTCARD, PRODUCED BY STEWART AND WOOLF- 1907

CHRISTMAS GREETINGS’ POSTCARD, PRODUCED BY STEWART AND WOOLF- 1907

Γι αυτό απολαύστε τις φωτογραφίες από τις παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες vintage cards) (Πηγή-Βρετανικο Ταχ/κο Μουσείο)

Πηγή: guardachefoto2.wordpress.com

Και seo- arthra.gr

ROMOLITHOGRAPHED CENTRAL TELEGRAPH OFFICE CHRISTMAS CARD, 1888

ROMOLITHOGRAPHED CENTRAL TELEGRAPH OFFICE CHRISTMAS CARD, 1888


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot