FOLLOW US: facebook twitter

Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις!

Ημερομηνία: 21-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

vitina

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μια γλυκιά ανυπομονησία γεννιέται και εξαπλώνεται γρήγορα στην καθημερινότητα μας. Λίγο οι φανταχτερά στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων, λίγο οι στολισμένοι δρόμοι, λίγο οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  και οι υπέροχες μελωδίες, μια μικρή απόδραση από τα συνηθισμένα μόνο ευχάριστα τριβελίζει το μυαλό μας. Και στην χώρα μας, υπάρχουν πολλοί προορισμοί, άκρως χριστουγεννιάτικοι, που υπόσχονται να διασκεδάσουν παιδιά και μεγάλους… Ας δούμε μερικές προτάσεις!

Βυτίνα

Η Βυτίνα, πασίγνωστος ορεινός τόπος διακοπών, εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα πρωτεία στην τουριστική κίνηση της Αρκαδίας και είναι πάντα το πετράδι του Μαινάλου όπως γνωρίζουν οι λάτρεις της αλλά και αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμα. Όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη, η Βυτίνα, παραμένει η μεγάλη κυρία της περιοχής. Απλώνεται νωχελικά μέσα στο Μαίναλο, τα έλατα την οριοθετούν και την αρωματίζουν με εκείνη την ιδιαίτερη μυρωδιά και φρεσκάδα που δύσκολα ξεχνά κανείς, και την προικίζουν με το σπάνιο κλίμα της που εδώ και χρόνια θεωρήθηκε θεραπευτικό ψυχής και σώματος. Αρχοντική και ωραία η Βυτίνα, με τα παλιά πετρόσπιτα της , τα γραφικά στενά της, την ζωντανή πλατεία της με την παλιά εκκλησία, τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της για περιπάτους, τα δασάκια και τις εξοχές της, ανταμείβει τον επισκέπτη της με διακοπές αξέχαστες. Γύρω της σε μικρές αποστάσεις, υπάρχουν χωριά εκπληκτικής ομορφιάς, ποτάμια, πηγές, μνημεία ιστορικά, μοναστήρια, τόποι μαγικοί που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Το πιο σημαντικό όμως πλεονέκτημα των διακοπών στην Βυτίνα είναι ότι εδώ ο επισκέπτης τιμάται ιδιαίτερα με υψηλό επίπεδο τουριστικής φιλοξενίας.

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα, δεν χρειάζεται να κάνουν καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία για τις γιορτές. Βρίσκονται ήδη στην κορυφή της ατζέντας των «νοτίων» εραστών του χιονιού που τα επισκέπτονται ακόμα και για μια μέρα μόνο. Για να κάνουν βόλτα στα σοκάκια, για να μυρίσουν ξανά τη μυρωδιά της βρεγμένης γης και του φρέσκου ψωμιού, για να νιώσουν τον παγωμένο αέρα του βουνού  και να ακούσουν τον ήχο που κάνουν τα χιονοπέδιλα στο απάτητο χιόνι. Εδώ το τελετουργικό απαιτεί vintage βόλτα με τον οδοντωτό, αρνάκι που λιώνει στο πήλινο και κρασοτηγανιά, τσιπουρόμελο που ξορκίζει το κρύο και après ski μαρτίνι. Η πόλη «μοιράζεται» σε δυο στρατόπεδα. Σε εκείνους που θα γιορτάσουν παραδοσιακά παρακολουθώντας τη Θεία λειτουργία στο Μητροπολιτική ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με φόντο το αριστερό ρολόι που επιμένει να δείχνει την ώρα που έγινε η σφαγή των Καλαβρύτων. Οι υπόλοιποι, θα αρνηθούν πεισματικά να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο και θα επιλέξουν μια από τις 11 πίστες, βόλτες στο αναβαθμισμένο snow park, εξορμήσεις με snowmobile στο Χελμό ή θα δοκιμάσουν την κατάβαση με φουσκωμένες σαμπρέλες στο πρώτο στην Ελλάδα tube park.

kalavrita-2

Ορεινή Ναυπακτία: Χριστούγεννα στο χωριό

Μπορεί η ορεινή Ναυπακτία να μη διεκδικεί δάφνες για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της, όμως στα πανέμορφα χωριουδάκια της, είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστηθείτε τις γιορτές με τον πιο παραδοσιακό τρόπο! Αλλωστε, στα καταπράσινα δάση της περιοχής, μπορείτε να επιδοθείτε σε πανέμορφες πεζοπορικές διαδρομές, ενώ αν έχετε όρεξη για πιο έντονες φυσικές δραστηριότητες (πχ. Rafting ή αναρρίχηση)  το Χάνι Μπανιά και ο ποταμός Εύηνος, αποτελούν ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες κάθε ηλικίας.

naypaktia

Αράχωβα

Στις πλαγιές του Παρνασσού, κρυμμένη μέσα στην ομίχλη, η κοσμοπολίτικη Αράχωβα βάζει τα καλά της. Κατά τη διάρκεια των εορτών τα μαγαζιά είναι γεμάτα κόσμο και δεν είναι λίγα τα events που λαμβάνουν χώρα. Στολισμένη και έτοιμη να σε υποδεχτεί, η Αράχωβα σε προσκαλεί να γευθείς, να μυρίσεις και να απολαύσεις το άρωμα των Χριστουγέννων της!

araxova

Ζαγοροχώρια

Τα γραφικά Ζαγοροχώρια γίνονται ακόμα πιο ονειρικά με τα χριστουγεννιάτικα φώτα. Δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα σαν βάση και να περιπλανιέσαι κάθε ημέρα σε ένα διαφορετικό ονειρικό σκηνικό.. Άλλωστε στο Ζαγόρι, κάθε χωριό είναι ένα ταξίδι!

zagoroxoria

Μέτσοβο

Κι αν αποφάσισες πώς αυτά τα Χριστούγεννα θέλεις να πάρεις τα βουνά τότε επέλεξε το Μέτσοβο. Τα αξιοθέατα δεν είναι λίγα και η ποικιλία στις επιλογές δραστηριοτήτων δε θα σου επιτρέψει να βαρεθείς. Η φιλοξενία των κατοίκων θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, ενώ η Μετσοβίτικη κουζίνα θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σου.

metsovo

 

Πήλιο

Το Πήλιο έχει διαφορετικές όψεις κάθε εποχή, είναι μαγευτικό μέρος καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το χειμώνα που οι πλαγιές του απογυμνώνονται φανερώνεται μια επιβλητική ομορφιά. Ο συνδυασμός  του γυμνού βουνού με τα τρεχούμενα νερά να κυλούν για να «ακουμπήσουν» τη θάλασσα σε συνδυασμό με τη θέα στο Αιγαίο ή στον Παγασητικό θα σε καθηλώσει. Ο στολισμός είναι λιτός, μα η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα διάχυτη. Αν ζητάς να ξεφύγεις από την πόλη αυτές τις γιορτές και να χαλαρώσεις στην ηρεμία του βουνού και στη γαλήνια θέα της θάλασσας τότε απόδρασε στην Πορταριά Πηλίου!

pilio

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot