FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Γαρύφαλλος: Αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα

Ημερομηνία: 22-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”590″ img_size=”full”][vc_column_text]Επιστολή προς τον δήμαρχο Πύργου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και επιτροπές από τον Σύλλογο Εργαζομένων Πύργου- Ολυμπίας Ζαχάρως

 

-Να μην αναταθεί η υπηρεσία σε ιδιώτες όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους

Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα του δήμου Πύργου που θα βάλει τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων και επίσης να μην ανατεθεί όπως γίνεται σε άλλους δήμους η Καθαριότητα σε ιδιώτες όπως είναι της… μόδας τον τελευταίο καιρό, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Πύργου- Ολυμπίας – Ζαχαρως δια μέσω του προέδρου του Χρήστου Γαρύφαλλου με επιστολή του προς τον δήμαρχο Πύργου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και επιτροπές.

Ειδικότερα ο κ. Γαρύφαλλος αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

«Με τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.4479/2017, δόθηκε η δυνατότητα στους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών, να επανεκτιμήσουν τις οργανικές τους ανάγκες στις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθαριότητα, να επαναπροσδιορίσουν (με τροποποιήσεις των ΟΕΥ τους, όπου κρίνεται απαραίτητο) τον αναγκαίο αριθμό μόνιμου προσωπικού, που, κατά τη δική τους αυτοτελή κρίση, είναι αναγκαίος για τη διαρκή και λυσιτελή κάλυψη των σχετικών υπηρεσιακών αναγκών και να δρομολογήσουν την πλήρωση μόνιμων αυτών θέσεων, με διαδικασίες βραχύτερες από τις προβλεπόμενες σύμφωνα με τις πάγιες σχετικές διατάξεις, ακριβώς λόγω της σημασίας που έχει η ταχεία κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών, για το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία.

Ζητάμε, άμεσα, σαν Σύλλογος την δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων τακτικού προσωπικού που θα βάλει τέλος στην ομηρία των εργαζομένων, μια ομηρία που εξυπηρετούσε για χρόνια πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες των προηγούμενων Κυβερνήσεων και του πολιτικού τους προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες του κράτους δηλαδή και την Αυτοδιοίκηση.

Ζητάμε να σταματήσει αυτή η πάγια πρακτική διότι ακόμα και την εποχή που υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης μονίμου προσωπικού, επέλεγαν το δρόμο σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου και με συνεχόμενες παρατάσεις κρατούσαν τους εργαζομένους σε μόνιμη αβεβαιότητα. Σας γνωρίζουμε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα.

Κ. Δήμαρχε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο δείξατε και εσείς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφασή σας να συνάψετε νέες Συμβάσεις των 29 εργαζομένων στην καθαριότητα έως 31/3/2018 ότι είστε στο πλευρό τους.

Επειδή το τελευταίο διάστημα είναι της μόδας σε πολλούς Δήμους να ακούγετε όλο και πιο συχνά η αποκομιδή να ανατίθεται σε ιδιώτες, λέμε όχι, και το θέλουμε και από εσάς,στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων για τις υπηρεσίες καθαριότητας, διότι συνδέεται με το επιπλέον χαράτσωμα της λαϊκής οικογένειας.

Κάνετε χρήση της δυνατότητας που σας παρέχει η νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη η οποία έγινε κάτω από την απεργιακή πίεση των εργαζομένων και μην περιμένουμε να εκλείψει ο χρόνος έως 31/7/2017. Προχωρήστε σε τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. για την αύξηση των κενών θέσεων Τακτικού Προσωπικού σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Καθαριότητας για να μπορέσει να λειτουργήσει η υπηρεσία χωρίς προβλήματα.

Ας αναρωτηθούμε όλοι μας ποια θα ήταν και θα είναι η εικόνα της πόλης μας χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους.    Πως θα γίνει αποκομιδή στον Πύργο και τα Τοπικά Διαμερίσματα με τους εναπομείναντες 18 εργαζομένους;   Οι προθεσμίες είναι πιεστικές, διότι εάν έως 31/07/2017 δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες, μετά δεν θα μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό ούτε με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Κ. Δήμαρχε τα πρώτα βήματα της διαδικασίας έχουν γίνει. Απομένει τώρα και πρέπει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει έστω και εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή να περάσει η Απόφαση από Εκτελεστική και Υπηρεσιακό Συμβούλιο και τέλος να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot