FOLLOW US: facebook twitter

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πύργου

Ημερομηνία: 22-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

anapse-xristougenniatiko-dentro-plateia-pyrgos1

Στολίστηκε το πρωί από μαθητές που κρέμασαν χειροποίητα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά

Σε γιορτινό κλίμα και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φωταγωγήθηκε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πύργου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Πύργου, όπου η χορωδία του 4ου ΓΕΛ έψαλλε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο δήμαρχος μέτρησε αντίστροφα, 3-2-1-0 και τα φώτα του δέντρου άναψαν, ενώ ο ίδιος είπε λίγα λόγια από καρδιάς με το συναίσθημα να κυριαρχεί και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και υγεία.

anapse-xristougenniatiko-dentro-plateia-pyrgos3

Νωρίς το μεσημέρι. δεκάδες μαθητές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, και συμμετείχαν στο στολισμό του κεντρικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, μικροί μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, κρέμασαν χειροποίητα στολίδια, οικολογικού κατά βάση χαρακτήρα που δημιούργησαν, στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας.

anapse-xristougenniatiko-dentro-plateia-pyrgos2

Εκεί, ήταν και ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής μαζί με τον αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δ/ντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αναστάσιο Αναστόπουλο. «Όπως έχει γίνει η κοινωνία μας δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτε άλλο εκτός από το να πάρουμε δύναμη από τα παιδιά» είπε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε «Τα παιδιά έχουν μυαλό δημιουργικό, τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, τα παιδιά μπορούν να μας πουν να είμαστε ψύχραιμοι, τα παιδιά θέλουν να ξέρουν πως τα αγαπάμε και σήμερα σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να συμμετέχουν στο στολισμό, από το να είναι παθητικοί θεατές. Η χαρά των παιδιών αυτών, από την συμμετοχή τους στη διαδικασία του στολισμού είναι μεγάλη καθώς πλέον παίρνοντας από την πλατεία θα ξέρουν ότι έχουν συμβάλει στο στολισμό του δέντρου. Η πόλη μέσω των παιδιών είναι ζωντανή και ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή τους».

Με τη σειρά του, ο κ. Αναστόπουλος, εξήρε την πρωτοβουλία του κ. Λιατσή ενώ τόνισε ότι μέσω του στολισμού με στολίδια που κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά, τονώνουν τη συνείδηση των παιδιών για το περιβάλλον και την οικολογία.

anapse-xristougenniatiko-dentro-plateia-pyrgos4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot