FOLLOW US: facebook twitter

Φραγκοσυριανή και spirituals!: Εντυπωσίασε η χορωδία “Gospelling souls” στην συναυλία της στον Πολυχώρο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 08-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”72776″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια όμορφη μουσική έκπληξη επιφύλαξε στο μουσικόφιλο κοινό της Αμαλιάδας,  η χορωδία “Gospelling souls, με την επιλογή ενός μουσικού είδους που ως τώρα δεν είχαμε την τύχη να ακούσουμε. Ο δήμος Ήλιδας και ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Χώρος Αιγιάλειας «Ελληνικόν Ειδύλλιον» συνεχίζοντας την πετυχημένη συνεργασία ετών, παρουσίασαν στο νέο Πολυχώρο Πολιτισμού της Αμαλιάδας το βράδυ της Παρασκευής, τη χορωδία “Gospelling souls” από το Hademarschen του Αμβούργο Γερμανίας. Ένα πρόγραμμα με τραγούδια spirituals, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Peter Merz, με  συνοδεία πιάνου και κλαρινέτου τα 37 μέλη της Γερμανικής χορωδίας τραγούδησαν και χόρεψαν την «Φραγκοσυριανή» του Μάρκου Βαμβακάρη.

Τα σπιρίτσουαλς που δημιουργήθηκαν ως έκφραση της θρησκευτικής πίστης, με μια πεντατονική κλίμακα που τη συναντάμε στη λαϊκή μουσική πολλών λαών, υπήρξε βάση για τη μελωδία των χορωδιακών σπιρίτσουαλς, τα οποία πλέον μπορούν να ακουστούν ως κοσμικό μουσικό είδος, ντύνοντας ιδανικά τζαζ και ροκ κομμάτια.

Έτσι ο μαέστρος Peter Merz , ακολουθώντας την επιταγή του Ψαλμού 150 της Παλαιάς Διαθήκης “πάσα πνοή αινεσάτω τον Κύριον”, “εν ψαλτηρίω και κιθάρα”, “εν χορδαίς και οργάνω”, προέτρεψε το κοινό ακολουθήσει τη χορωδία σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη, την Αφρική και την Αμερική, να τραγουδήσει μαζί της δυνατά, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια, ακόμα και να χορέψει αν το επιθυμεί!

Η όμορφη ομάδα που την Πέμπτη έδωσε συναυλία στην Κόρινθο, είχε επισκεφθεί νωρίτερα την Αρχαία Ολυμπία, τραγούδησε με μπρίο τη Φραγκοσυριανή συνδυάζοντάς την με μια πολύ επιτυχημένη χορογραφία και χάρισε στο δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο ένα CD με το ηχογραφημένο έργο τους.

Ο μαέστρος ευχαρίστησε τον κ. Ανδρέα Ντρέκη ιδρυτή του «Ελληνικόν Ειδύλλιον» για την ευκαιρία που έδωσε στην χορωδία “Gospelling souls, να συμμετάσχει σε ποιοτικές εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο.

Το Ελληνικόν Ειδύλλιον, το οποίον το 1991 ίδρυσε και διευθύνει ο κ. Ανδρέας Ντρέκης, ο οποίος σπούδασε οικονομία και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός, αυτοχρηματοδοτούμενος πολιτιστικός, φυσιολατρικός χώρος. Ένα ξενώνας πολιτισμού στην παραλία Σελιανιτίκων που έχει βάλει σαν στόχο εδώ και 20 χρόνια την προαγωγή της κλασσικής μουσικής και των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων προσφέροντας ποιοτικές εκδηλώσεις και προκηρύσσοντας διεθνείς διαγωνισμούς.

Πουλχερία Γεωργιοπούλου

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot