FOLLOW US: facebook twitter

Υπέροχη Πρωτομαγιά στο Κουνουπέλι

Ημερομηνία: 03-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Τρικούβερτο γλέντι διοργάνωσε ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και το Ν.Π Αθλητισμού και Πολιτισμού

Μια υπέροχη πρωτομαγιά πέρασαν εκατοντάδες κόσμου στο όμορφο Κουνουπέλι, στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να γιορτάσει εθιμικά αυτήν την ξεχωριστή μέρα. Σε έναν άρτια οργανωμένο και στεγασμένο χώρο στην παραλία Κουνουπελίου δίπλα από τις εγκαταστάσεις των παλαιών ιαματικών λουτρών, με υπαίθριες τραπεζαρίες για να καθίσει ο κόσμος, με τραγούδια από ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς, μικροί και μεγάλοι καλοδέχθηκαν τον Μάη, τον ωραιότερο μήνα του χρόνου.

Από τις 10 το πρωί, ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο χώρο των εκδηλώσεων από όλη την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης αλλά και από γειτονικές περιοχές, ενώ επί της υποδοχής βρισκόταν μαθητές και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της Βουπρασίας, όμορφα κορίτσια με στεφάνια από μαργαρίτες στο κεφάλι και αγόρια που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το γλέντι. Ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Άννα Γεωργιοπούλου ευχαρίστησαν τον κόσμο που επέλεξε το Κουνουπέλι για να περάσει όμορφα την Πρωτομαγιά, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρδας και τον δάσκαλο Κώστα Διαμαντόπουλο για την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών και γιατί έδωσαν ψυχή και ομόρφυναν την γιορτή.

Παράλληλα ο δήμαρχος ανέφερε ότι η ο χώρος της εκδήλωσης έχει και ένα ιδιαίτερο συμβολισμό, που είναι το πάγιο αίτημα για την αναβάθμιση και ανάδειξη των ιαματικών λουτρών Κουνουπελίου, που θα μπορούσαν σε καθημερινή βάση να είναι πόλος έλξης για τον τουρισμό.

Στο χώρο υπήρχαν και ψησταριές όπου ο καθένας μπορούσε να προμηθευτεί την ψητούρα της ημέρας, ενώ το γλέντι με την ζωντανή ορχήστρα κράτησε ως αργά το απόγευμα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1493800997086-bf25e6e9-1a62-8″ include=”25666,25667,25668,25669,25670,25671″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot