FOLLOW US: facebook twitter

Τραγωδία στην Ώλενα: Έπεσε νεκρός 65χρονος χορευτής την ώρα της γιορτής

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Την τραγικότερη κατάληξη είχε δυστυχώς η 8η Γιορτή Τρύγου που διοργάνωσε με πολύ μεράκι και αγάπη ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος η “Ωλένη” στην Ώλενα το βράδυ του Σαββάτου. Ένας 65χρονος χορευτής που συμμετείχε στην χορευτική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού Αμαλιάδας » Ο Μωριάς», “έσβησε” λίγο μετά την παρουσίαση του χορευτικού τους κι ενώ η Γιορτή του Τρύγου βρισκόταν σε εξέλιξη!

Όλα συνέβησαν λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου. Εκείνη την ώρα μετά τα δρώμενα για το κρασί που είχε ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, είχε ξεκινήσει η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα συγκροτήματα και τους συλλόγους που συμμετείχαν στην Γιορτή Τρύγου.

Μόλις ολοκλήρωσε την παρουσία του η χορευτική ομάδα της Αμαλιάδας οι χορευτές της τραβήχτηκαν στην άκρη της πλατείας και ξεκίνησε η επόμενη ομάδα. Εντελώς ξαφνικά κι ενώ τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθήσει, ο 65χρονος χορευτής της ομάδας του «Μωριά» ο Νίκος Νικολακόπουλος κατέρρευσε. Άμεσα έσπευσαν όσοι ήταν δίπλα του να τον βοηθήσουν θεωρώντας αρχικά ότι ήταν ένα λιποθυμικό επεισόδιο,  ενώ η μουσική και οι χοροί διακόπηκαν.

Με αγωνία συμμετέχοντες στα δρώμενα και θεατές παρακολουθούσαν τις προσπάθειες που έκαναν άνθρωποι που γνώριζαν την παροχή πρώτων βοηθειών και ειδικά μια κοπέλα η οποία ήταν μέλος άλλης χορευτικής ομάδας και τύχαινε να είναι νοσηλεύτρια, να κρατήσουν ζωντανό τον ηλικιωμένο με μαλάξεις στο στήθος, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Παράλληλα σήμανε μια μεγάλη κινητοποίηση αφού όλοι κατάλαβαν ότι τελικά ήταν σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, με τηλέφωνα στο 166 και στο 100 αλλά και στον ίδιο το Διοικητή του Νοσοκομείο Πύργου και από τους διοργανωτές της γιορτής και από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Λάμπη Αριστειδόπουλου που ήταν παρών όπου κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο από το νοσοκομείο του Πύργου. Βέβαια λόγω της απόστασης από την ηλειακή πρωτεύουσα στην Ώλενα, δεν ήταν εφικτό να φτάσει άμεσα, ωστόσο ήρθε όσο πιο γρήγορα γινόταν Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 65χρονο συνεχίζοντας την προσπάθεια να τον επαναφέρουν. Όμως είχε καταλήξει και οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν με την άφιξή του το θάνατό του.

Στην Ώλενα, το γιορτινό κλίμα είχε βαρύνει, καθώς τις πρώτες ώρες κανείς δεν γνώριζε την κατάληξη του άτυχου άντρα. Μάλιστα μόλις συνέβη το περιστατικό, ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος τόνισε προς όλους πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να συνεχιστεί η γιορτή και ζήτησε να προσευχηθούν όλοι για τον 65χρονο διατηρώντας εκείνη τη στιγμή την ελπίδα ότι θα μπορούσε να σωθεί.

Λίγο αργότερα όταν μαθεύτηκαν τα τραγικά μαντάτα, το χωριό βυθίστηκε στο πένθος. Μια ζωή είχε χαθεί την ώρα που η περιοχή τιμούσε τις παραδόσεις της και τον τρύγο μια από τις αρχέγονες δραστηριότητες της αγροτιάς….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος