FOLLOW US: facebook twitter

Το «σανίδι» τους ανήκει…: Εντυπωσιακές ερμηνείες από τους νεαρούς μαθητές-ηθοποιούς στο Μαθητικό Διαγωνισμό Θεάτρου

Ημερομηνία: 01-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28493″ img_size=”full”][vc_column_text]Όλα τα βραβεία του διαγωνισμού από την Κριτική Επιτροπή

Στην τελευταία ημέρα του διαγωνισμού, το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας παρουσίασε την παράσταση «Ορέστεια- Αγαμέμνων» Αισχύλου ενώπιων του κοινού και της κριτικής επιτροπής, των ηθοποιών Άγγελου Αντωνόπουλου και Κατερίνας Διδασκάλου, της χορογράφου Άρτεμις Ιγνατίου και του συνθέτη Γιώργου Βούκανου.

Αμέσως μετά συνεδρίασαν τα μέλη της επιτροπής, με ένα μικρό διάλλειμα για την παρουσίαση του θεατρικού σκετς από τους μαθητές του ΕΕΕΚ Πύργου, που πραγματικά έδειξαν δύναμη ψυχής και παρουσίασαν ένα όμορφο παραμύθι γεμάτο μηνύματα.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλος δήλωσε ικανοποιημένος για το Μαθητικό Διαγωνισμό Θεάτρου που πραγματοποίησε η Διεύθυνση υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. «Προάγει την παιδεία, τον πολιτισμό και την άμιλλα.

Οι τρεις αυτές λέξεις «μαθητικός διαγωνισμός θεάτρου» αποτελούν την ουσία, τον κορμό όλης της εκδήλωσης. Ευελπιστώ στο να καταστεί θεσμός για την Ηλεία τα επόμενα χρόνια, λόγω της μεγάλης απήχησης και της επιτυχίας που είχε. Είναι σημαντικό για την Ηλεία πως σπουδαία ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος βρίσκονται εδώ» είπε και ευχαρίστησε θερμά την κα Τερζή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τον δήμο Ήλιδας που στήριξε την διοργάνωση.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Τίτα Τερζή, ανακοίνωσε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αργά το μεσημέρι της Τετάρτης τους νικητές των βραβείων που θα σταλούν στα σχολεία, καθώς για τεχνικούς λόγους δεν είναι εφικτή η απονομή τους. Στις προαναγγελθείσες κατηγορίες προστέθηκαν ακόμα δύο μετά από πρόταση της κριτικής επιτροπής. Το Βραβείο μετάφρασης και το Βραβείο μακιγιάζ.

Κέρδισε το χειροκρότημα το ΕΕΕΕΚ Πύργου

Στο άκουσμα των επιτυχιών οι μαθητές των σχολείων ξεσπούσαν σε επευφημίες και οι υπεύθυνες καθηγήτριες στο μικρό χαιρετισμό τους από την σκηνή του Λαζαράκειου εξήραν την προσπάθεια αναβίωσης του θεσμού που μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει για τους μαθητές, κυρίως ως προς την συμμετοχή τους και έπειτα ως προς την επιβράβευση.

Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράσταση

 

Τα βραβεία:

Βραβείο καλύτερης παράστασης

Σχολείο για κλόουν – 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Αγαμέμνων – Ιωάννα Παπαδάκη – 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

Βραβείο Διασκευασμένου σεναρίου

Το μεγάλο μας τσίρκο – Ελευθερία Μυλωνά – 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου

Γιώργος Κορμπάκης – Η τελευταία μαύρη γάτα – Γυμνάσιο Βουνάργου

Βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου

Μαριάννα Μαραγκού – Αγαμέμνων – 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

Βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου

Ιάσωνας Λουκίσας – Σχολείο για κλόουν – 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Διονύσης Χριστοδουλόπουλος – Ξύπνα Βασίλη – ΓΕΛ Ζαχάρως

Βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου

Αναστασία Χηνά – Αγαμέμνων – 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

Θεοδώρα Κωστοπούλου – Η τελευταία μαύρη γάτα – Γυμνάσιο Βουνάργου

Βραβείο μετάφρασης

Αγαμέμνων – Ιωάννα Παπαδάκη – 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

Βραβείο Μουσικής Δημιουργίας

Αγαμέμνων – Ευθύμιος Κωλέτσης – 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

Βραβείο Οπτικοακουστικών μέσων

Ξύπνα Βασίλη – ΓΕΛ Ζαχάρως

Βραβείο φωτισμού

Το μεγάλο μας τσίρκο – 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Βραβείο Κίνησης

Σχολείο για κλόουν – 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Βραβείο μακιγιάζ

Η τελευταία μαύρη γάτα – Γυμνάσιο Βουνάργου

Βραβείο Ενδυματολογίας

Η τελευταία μαύρη γάτα – Γυμνάσιο Βουνάργου

Βραβείο σκηνικών

Σχολείο για κλόουν – 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Το βραβείο της καλύτερης παράστασης που όπως προαναφέραμε απονεμήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, θα είναι το «διαβατήριο» για να παρουσιαστεί η βραβευμένη παράσταση στο θέατρο Ήλιδας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Τα ομαδικά βραβεία αντιστοιχούν σε δωρεάν μαθήματα για τις θεατρικές ομάδες στην Δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το σχολικό έτος 2017 – 2018 και το έπαθλο στην κατηγορία μουσικής αντιστοιχεί σε υποτροφία στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας στον τομέα επιλογής του μαθητή. Στο περιθώριο των βραβεύσεων ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Δημητρέλλος, προσέφερε αναμνηστικές πλακέτες στα μέλη της κριτικής επιτροπής.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1496305144525-f3315711-bb23-0″ include=”28495,28496,28497,28498,28499,28500″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot