FOLLOW US: facebook twitter

«Το μυστικό τραγούδι του Κάστρου»: Δεύτερο ραντεβού αύριο στο Κάστρο Χλεμούτσι με την υπέροχη παράσταση του Γιώργου Βούκανου «Μεσαιωνικές νύχτες»

Ημερομηνία: 27-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Η υπέροχη παράσταση που μάγεψε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να την παρακολουθήσουμε το περασμένο Σάββατο, τις  “Μεσαιωνικές Νυχτες Κάστρου – Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου”, ένα μουσικό πολυθεματικό παραμύθι, με ήχο φώς και πρωτότυπη μουσική, σε σκηνοθεσία -μουσική Γιώργου Βούκανου και κείμενα της Μαίρης Βούκανου,  πρόκειται να παρουσιαστεί ξανά, αύριο Σάββατο 28 Ιουλίου στο Χλεμούτσι. Η παράσταση θα δοθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης με την συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης πρωτοπορώντας και με ιδιαίτερη αγάπη στο πολιτισμό ανέθεσε στον Μουσικοσυνθέτη και καλλιτεχνικό Διευθυντή του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιώργο Βούκανο, να δημιουργήσει ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που να δώσει μια νέα πνοή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Γιώργος Βούκανος.  Στο κάστρο Χλεμούτσι ο ζωγράφος Χρήστο Χάσα, έχει δημιουργήσει το σκηνικό ενός μεσαιωνικού χωριού με σπίτια, στρατώνες, σιδηρουργείο και άλλες μεσαιωνικές γωνιές , στο οποίο παρελαύνουν ιππότες και πριγκίπισσες και πριν την έναρξη της παράστασης πραγματοποιούνται επιδείξεις σπαθασκίας και μεσαιωνικές αναβιώσεις από τους RitterHellas, καθώς και τοξοβολία με την συμμετοχή της Α.Ε.Λ Λεχαινών με τον Προπονητή Αλέξη Παναγόπουλου και την συμμετοχή της Ολυμπιονίκης Ζωής Παρασκευοπούλου. Παράλληλα πριν την μουσική παράσταση ακούγεται σε ολο το Κάστρο η ιστορία του Κάστρου σε Ελληνικά και Αγγλικά. Δράσεις για παιδιά, ένα παραμύθι ταινία που θα προβάλλεται σε μια μεσαιωνική σκηνή, στολές που θα ντύνονται τα παιδιά και άλλα πολλά συνθέτουν ένα μαγευτικό πολιτιστικό γεγονός. Στην παράσταση ξετυλίγονται τρία παραμύθια στο Κάστρο, με την υπέροχη φωνή της σοπράνο Άντας Αθανασοπούλου,  με τους μουσικού επί σκηνής, τον Γιώργο Βούκανο ως ενορχηστρωτή, αρχίζει να ξετυλίγεται το soundtrack του Κάστρου Χλεμούτσι. Τραγούδια και ορχηστρικές μελωδίες όπως τα Λόγια της Πλώρης, τα Θαλασσινά Φεγγάρια, έως και το White Rose, που μας ταξίδεψαν μαγικά μέσα στους μύθους… Η αφήγηση της Χρύσας Ρώμα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, με τη συνοδεία  του συνθέτη στο πιάνο , οι αέναες και μαγευτικές χορογραφίες της Δήμητρας Μπέρτσου κάτω από ορχηστρικά κομμάτια όπως The Sunset of Chlemoutsi, ή Το μυστικό τραγούδι του κάστρου, το Video Art της Έφης Παναγοπούλου συνθέτουν ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό θέαμα που δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Σάββατο 28 Ιουλίου Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ωρα έναρξης 7.30 το απόγευμα για τις μεσαιωνικές αναβιώσεις, δράσεις και ξιφασκία 7.30 και 8.30 για την παράσταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος