FOLLOW US: facebook twitter

Το Κατάκολο του ΕΣΠΑ υπό το φως του φεγγαριού

Ημερομηνία: 08-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ο Βασίλης Λέκκας και η Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν τα “Λόγια της Πλώρης” σε μουσική του Γιώργου Βούκανου

 

Εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι από την ΠΔΕ

Υπό το φως του φεγγαριού, οι πολίτες απόλαυσαν μια μοναδική βραδιά, αφιερωμένη στα έργα ΕΣΠΑ που υλοποιήθηκαν στο λιμάνι Κατακόλου, από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Στην τρίτη ημέρα του event που περιλάμβανε ανάλογες δράσεις στη Μικρή Περιμετρική της Πάτρας και την Τουρλίδα στο Μεσολόγγι, δόθηκε έμφαση στα συμπληρωματικά έργα συνέβαλαν στην καθιέρωση του λιμένα και της περιοχής ως πόλος έλξης κρουαζιερόπλοιων από όλο τον κόσμο.

Παρόντες μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη Δημήτρης Κωσταριάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηλείας της παράταξης Κατσιφάρα, οι δήμαρχοι Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς με τους αντιδημάρχους Γιώργο Δεββέ και Νίκο Μαρούντα, ο αντιδήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Λεωνίδας Βαρουξής, ο αντιπρόεδρος Σάκης Αντωνόπουλος, η πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Πύργου Χρύσα Ζούπη.

Σε δήλωσή του ο κ. Κατσιφάρας τόνισε πως η δράση είχε σκοπό να παρουσιάσει το έργο που έχει γίνει προς την τοπική κοινωνία. Αναφέρθηκε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να δώσει στην τοπική οικονομία και κοινωνία η διαχείριση των πόρων. Συμπλήρωσε πως η προοπτική της ΠΔΕ για την Ηλεία δεν περιορίζεται στην ΟΧΕ, αλλά έχει ως στόχο και την ανάπτυξη του λιμένα της Κυλλήνης, με έργα υποδομών σε όλους τους τομείς.

Επισήμανε όμως πως πρέπει να αναδειχθεί η νέα στρατηγική για την ανάπτυξη της Περιφέρειας «σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, υλοποιούμε και ολοκληρώνουμε έργα», όπως χαρακτηριστικά είπε. Στάθηκε όμως στην πολιτική διεκδίκηση για την συνέχεια της Ολυμπίας Οδού και ουσιαστικά για το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, που αποτελεί πρώτης πολιτικής προτεραιότητας διεκδίκηση, όπως δήλωσε, γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει ισονομία και αξιοπρέπεια, ώστε να μην στερηθούν οι πολίτες της Ηλείας αυτά που τους αξίζουν.

Ο κ. Γεωργιόπουλος από την πλευρά του στάθηκε στην προοπτική της κρουαζιέρας που αποτέλεσε την πρόκληση στην οποία ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια, με τα έργα στο Κατάκολο. Έργο που εξασφαλίζει την επισκεψιμότητα των κρουαζιερόπλοιων και για τα επόμενα χρόνια. Επισήμανε πως στόχος είναι να δημιουργηθούν στην Ηλεία για το σκοπό αυτό και άλλοι προορισμοί.

Μετά τον περίπατο στο νέο παραλιακό κρηπίδωμα ακολούθησε ένα πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικό από τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο με κεντρικό τίτλο «Τα Λόγια της Πλώρης», εμπνευσμένο από τα γνωστά διηγήματα του Ηλείου συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα. Στο χώρο της νησίδας μπροστά από τον παραλιακό δρόμο του Κατακόλου, παρουσιάστηκε το έργο που αναφέρεται στην αγάπη και στον έρωτα ενός ζευγαριού όπως τον περιγράφει ο Α. Καρκαβίτσας.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2012 και στο Κάστρο Χλεμούτσι το 2013. Μαζί με τα τραγούδια του Γιώργου Βούκανου ακούστηκαν και άλλα παραδοσιακά άσματα με θέμα την θάλασσα, από τον γνωστό ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα και την Άντα Αθανασοπούλου, σε σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα και σενάριο της Μαίρης Βούκανου. Στο δρώμενο συμμετείχε χορευτικά η σχολή της Δήμητρας Μπέρτσου από την Κρέστενα «Shall We Dance» με την ίδια και χορευτή της…

 

Γιάννης Σπυρούνης[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1504851152297-5155a465-96d6-1″ include=”38378,38379,38380″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot