FOLLOW US: facebook twitter

Το Κατάκολο «προορισμός» όλων το καλοκαίρι

Ημερομηνία: 07-07-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32374″ img_size=”full”][vc_column_text]Πλούσιες εκδηλώσεις ανακοινώθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με ΕΒΕ Ηλείας, ΕΑΑΝ και Εμπορικούς Συλλόγους

-4ημερο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, Μουσικές και Χορευτικές βραδιές, Port Festival κ.α.

Το Κατάκολο «ενώνει» και αυτό ακριβώς επιδιώκει να αποδείξει, το φετινό καλοκαίρι, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με το ΕΒΕ Ηλείας, τους Εμπορικούς Συλλόγους του επινείου, την Π.Ε. Ηλείας, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ο Φάρος», που έχουν προγραμματίσει πλούσιες εκδηλώσεις όχι μόνο για τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων αλλά για όλους τους Ηλείους.

Βασικός τους στόχος, το Κατάκολο να αποτελέσει ξανά, τόπο προορισμού για όλους και να αναδειχθούν μέσω των δράσεων που θα υλοποιηθούν τα τοπικά ηλειακά προϊόντα, όπως επισήμανε χθες ο πρόεδρος του ΔΛΤ Λεωνίδας Βαρουξής ανακοινώνοντας παρουσία του προέδρου του ΕΒΕ Ηλείας Κώστα Νικολούτσου και του αντιπροέδρου του ΔΛΤ Σάκη Αντωνόπουλου το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

«Βιομηχανία της χώρας μας είναι ο τουρισμός και ένα κομμάτι του είναι και η κρουαζιέρα. Ότι εκδήλωση γινόταν ήταν αποκομμένη και διοργανώνονταν μόνο από τον φορέα που την υλοποιούσε. Για πρώτη φορά, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει δίπλα του σε ισότιμο ρόλο το ΕΒΕ Ηλείας και τον πρόεδρο Κ. Νικολουτσο και εκ μέρους ΠΔΕ τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλο.

Επίσης έχουμε τη στήριξη για πρώτη φορά των δυο Εμπορικών Συλλόγων Κατακόλου που προσωπικά μου δίνει μεγάλη χαρά καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Φάρος». Είναι πολύ σημαντικό η προσπάθεια αυτή να έχει τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας.  Πιστεύουμε λοιπόν αυτό που λέγαμε ως ΔΛΤ από την πρώτη στιγμή ότι «το λιμάνι μας ενώνει» φέτος με μεγάλη μας χαρά λέμε ότι το πετύχαμε με συναντίληψη, κατανόηση και σεβασμό των απόψεων όλων.

Οι εκδηλώσεις αφορούν αφενός ένα κομμάτι της κρουαζιέρας και των τουριστών αλλά αφετέρου έχουμε παράλληλο στόχο να προσελκύσουμε κόσμο από όλη την Ηλεία» είπε ο κ. Βαρουξής και πρόσθεσε ότι οι φετινές εκδηλώσεις έχουν δυο σκέλη, ένα καθαρά πολιτιστικό και ένα κομμάτι που έχει να κάνει με κάτι που το ζητούσαν όλοι. «Να επωφεληθούμε και να γνωρίσουν οι τουρίστες και το σύνολο της Ηλειακής κοινωνίας τα τοπικά αγροτικά μας προϊόντα. Άλλωστε, δυο πράγματα έχουμε στην ευλογημένη και παραμελημένη Ηλεία. Τουρισμό και αγροτικά προϊόντα».

«Αναβάθμιση των υπηρεσιών για να διατηρήσουμε τη θέση του Κατακόλου»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικολούτσος επισήμανε ότι το Κατάκολο κατέχει μια επίζηλη θέση ανάμεσα στα ελληνικά λιμάνια προορισμού της κρουαζιέρας πλην όμως αυτό δε πρέπει να το θεωρούμε πάντα δεδομένο. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει ο καθένας από την μεριά του τα καλύτερα ώστε να διατηρήσει αυτή την υψηλή θέση που έχει.

Και βέβαια το ΛΤ έχει προγραμματίσει  τα έργα τα σημαντικά τόσο σε επίπεδο λιμενικών υποδομών όσο και χερσαίου χώρου και προσβασιμότητας όμως και οι υπόλοιποι φορείς του τόπου έχουν το καθήκον και την υποχρέωση να συμβάλουν και να συνδράμουν κατά τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια διατήρησης της θέσης του Κατακολου. Το Κατάκολο δεν είναι μόνο ένα λιμάνι είναι ένας προορισμός. Ο κόσμος που έρχεται, το επισκέπτεται για να δει κάποια πράγματα, να γευτεί κάποια άλλα και να φύγει με κάποια θετική εντύπωση.

Και σε αυτή τη θετική εντύπωση όλοι πρέπει να έχουμε κάποια συμβολή και να τη φροντίζουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Νικολούτσος, ξεκαθάρισε πως δεν φτάνει να παρέχουμε απλώς κάποιες υπηρεσίες για τον τουρίστα αλλά και να επιδιώκουμε σα λιμάνι αύξηση της ποιότητας των τουριστών. «Πρέπει από δω και πέρα και οι υπηρεσίες μας να πάρουν μια καλύτερη πορεία ώστε το Κατάκολο να μην είναι μόνο φιλικό σα μέρος, ομορφιά, περιβάλλον και σα προορισμός της Ολυμπίας αλλά σαν μέρος που η επιχειρηματικότητα δίνει μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Πρέπει να παρέχουμε υπηρεσίες όπως εκείνες που παρέχουν σε όλα τα λιμάνια της Αδριατικής που το Κατάκολο είναι κομμάτι του λιμενικού συστήματος της Αδριατικής.

Η διατήρηση της θέση δεν είναι μόνο σε αριθμό αλλά και ποιότητα τουριστών. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση στο Κατάκολο δεν είναι τόσο καλή, δεν είναι η αναμενόμενη, πρέπει να βελτιωθεί παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Προς τούτο, επιδιώκουμε να δώσουμε στοιχεία της ηλειακής ταυτότητας. Γιατί το Κατάκολο αποτελεί ένα κομμάτι της λιμενικής υποδομής όλης της Ηλείας και από εκεί εκπέμπει ένα σήμα για όλο τον κόσμο. Άρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και οι άνθρωποι να δουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της Ηλείας».

«Οι επιχειρηματίες του Κατακόλου ζουν σε μια άλλη Ελλάδα»

Ο κ. Νικολούτσος, κατέστησε σαφές, ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον ασφυκτικής οικονομικής κρίσης παρόλα αυτά όλοι όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Κατάκολο, ζουν σε μια άλλη Ελλάδα! «Και αυτή την Ελλάδα πρέπει να την κάνουμε ακόμα καλύτερη γιατί ο τουρισμός αποτελεί ουσιαστικό στήριγμα όλης της οικονομίας.

Στα πλαίσια αυτά οργανώνουμε μια έκθεση, επίδειξη των ηλειακών προϊόντων με τη συνδρομή γειτονικών επιμελητηρίων, ώστε να δείξουμε την ευρύτερη ταυτότητα του ζωτικού χώρου του δικού μας.

Πιστεύουμε ότι θα έχουμε επαρκείς συμμετοχές ώστε το καλοκαίρι να εμπλουτίζεται από μια σειρά δράσεις στην οποία σημαντικό ρόλο θα παίξει η έκθεση «Γευσιγνωσίας» που έχει αναλάβει Λιμενικό Ταμείο».

Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, θέατρο, χορευτικά και μουσικές βραδιές: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ κ. Αντωνόπουλος επισημαίνοντας πως ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δυο εκδηλώσεις (με τη Φιλαρμονική Πύργου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου «ο Φάρος») και ακολουθούν συνοπτικά οι παρακάτω:

15/07/2017: Φιλοξενία ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων.

29/07/2017: Θεατρική Ομάδα Πύργου, με την «ΓΚΟΛΦΩ» τού Σπ. Περεσιάδη

01/08/2017: Εκδήλωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζακύνθου «ΟΙ ΜΑΝΩΛΙΕΣ». (Βαρκαρόλα με καντάδες – Συναυλία).

03/08/2017: «ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ» Μουσική βραδιά.

04/08/2017: Συναυλία με την Μπάντα του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, Με τη συνεργασία και συνδρομή της ΕΑΑΝ ΗΛΕΙΑΣ.

05/08/2017: Εγκαίνια Φεστιβάλ «Γευσιγνωσία-Τουρισμός- Κρουαζιέρα»-Μουσική βραδιά.

06-07-08/08/2017: Διάφορες εκδηλώσεις στο πλαίσιο τού Φεστιβάλ με επίκεντρο την προβολή παραδοσιακών προϊόντων στους Πλοιάρχους, cruise managers και επιβάτες των πλοίων που θα αφιχθούν στο Κατάκολο εκείνες τις ημέρες. Μουσικές εκδηλώσεις.

12/08/2017: Συναυλία με το συγκρότημα «ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ».

20/08/2017: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων με επίσκεψη στο Φάρο Κατακόλου, σε συνεργασία με την ΕΑΑΝ Ηλείας.

25 ή 26/08/2017: Βραδιά αφιερωμένη στον Άγιο Διονύσιο, εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του «ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ» και τού Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο ΦΑΡΟΣ».

banda-dimou-pyrgou

07/09/2017: Πανσέληνος Σεπτεμβρίου με τη χορωδία της Φιλαρμονικής Πύργου.

30/09/2017: Εορτασμός Ναυμαχίας Κατακόλου σε συνεργασία με την ΕΑΑΝ Ηλείας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι βρίσκονται σε συνεργασία με τους διοργανωτές του PORT Festival προκειμένου η σημαντική αυτή εκδήλωση να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΔΛΤ ενώ υπενθύμισε ότι στο χώρο του Αλσυλλίου θα φιλοξενείται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου η πρωτότυπη έκθεση «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ», όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «ζήσουν στιγμές» από τη μυθολογία.

Επίσης στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει Έκθεση Φωτογραφίας με εκθέματα που προσφέρονται από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας κατόπιν παρέμβασης της ΕΑΑΝ ΗΛΕΙΑΣ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot