FOLLOW US: facebook twitter

Το καλύτερο δώρο για τη γιορτή του Άγγελου!

Ημερομηνία: 08-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

amea-kapakia

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Σωματείου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων

Έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 3,5 τόνοι καπάκια

Ανήμερα της γιορτής του 24χρονου Άγγελου Λαδά από το Βαρθολομιό χθες, και η ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των μαθητών, στο κάλεσμα του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων της Π.Ε. Ηλείας για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών προκειμένου να στηρίξουν την πολυδάπανη νοσηλεία του στο Κέντρο Αποκατάστασης της Λάρισας, ήταν πραγματικά συγκινητική.

amea-1o-gymnasio

Από νωρίς το πρωί, στο φουαγιέ του Διοικητηρίου στον Πύργο κατέφταναν πολίτες με σακούλες γεμάτες πλαστικά καπάκια αλλά και εκατοντάδες μαθητές απ’ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, προσφέροντας πολύτιμες ποσότητες από καπάκια που θα βοηθήσουν στη συνέχιση της νοσηλείας του.

Η εκστρατεία αυτή, έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης Master Scrap και όπως τόνισαν οι αντιπρόσωποι της, Ζωή Μπαντούνα και Διονύσης Σαριδάκης η συμμετοχή των πολιτών όχι μόνο της Ηλείας αλλά και πανελλαδικά ήταν ανέλπιστη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο Άγγελος, που δίνει τον δικό του αγώνα, να σταθεί και πάλι στα πόδια του, μετά από ηλεκτροπληξία που υπέστη πριν δυο χρόνια περίπου, αλλά και οι δικοί του άνθρωποι, έχουν να ελπίζουν πως με τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου, μπορούν να βγουν νικητές…

Υπάρχει ευαισθησία…

«Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τον Άγγελο Λαδά από το Βαρθολομιό αρχικά συγκεντρώνοντας καπάκια και θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις» τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος προσθέτοντας ότι η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα τους, τους εντυπωσίασε και τους χαροποίησε ιδιαίτερα. «Δεν είναι μόνο τα καπάκια που έφεραν σήμερα αλλά το Σωματείο μας έχει συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα περίπου 3,5 τόνους οι οποίοι θα διατεθούν για τη νοσηλεία του Άγγελου και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται».

amea-kapakia-2odimotiko

Στην κινητοποίηση αλλά και την ευαισθησία του κόσμου, αναφέρθηκε και ο Γιάννης Πετρόπουλος, ταμίας του Σωματείου  υποστηρίζοντας ότι ήταν πολύ μεγάλη. «Πραγματικά δε το περιμέναμε αυτό που συνέβη. Καθημερινά με σταματούν στο δρόμο και με ρωτούν που να φέρουν τα καπάκια. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλο τον κόσμο, τα σχολεία και τους συλλόγους που συγκεντρώνουν καπάκια τα οποία εμείς θα προσφέρουμε για τις ανάγκες του Άγγελου».

amea-saridakis_papanagiotou_bantouna

«Χιλιάδες αγγίγματα ψυχής…»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Παντελής Παπαναγιώτου, τόνισε ότι ένας τόνος καπάκια μεταφράζεται σε 586.000 καπάκια που σημαίνει ότι ο Άγγελος, για κάθε τόνο έχει 586.000 αγγίγματα ψυχής. «Είναι η καλύτερη τονωτική ένεση που δείχνει ότι δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά στο νομό. Αυτό το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης μας δίνει τεράστια δύναμη να συνεχίσουμε, υλοποιώντας δράσεις για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Δε χρειάζεται να είσαι άτομο με αναπηρία για να αντιμετωπίζεις οικονομικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα υγείας. Να ευχηθούμε υγεία σε όλο τον κόσμο και όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα είναι καλό να δημοσιοποιούνται για να υπάρχει και η ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ήδη από την Γλύφα 5000 καπάκια και μας είπαν και οι πρόσκοποι ότι έχουν 100 σάκους με καπάκια για τον Άγγελο».

amea-sakoules-kapakia

Ο αντιπρόσωπος της εταιρείας Master Scrap, Διονύσης Σαριδάκης, επισήμανε ότι γνωρίζει τον Άγγελο Λαδά καθώς και ο ίδιος είναι από το Βαρθολομιό και θέλησαν με τον τρόπο αυτό να τον βοηθήσουν. «Η εταιρεία αγκάλιασε αμέσως την απόφαση μας να συγκεντρώσουμε καπάκια για το δικό μας Άγγελο στηρίζοντας τον αγώνα του και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ο Άγγελος, πάει όλο και καλύτερα, απαιτούνται όμως και άλλες θεραπείες που θα βελτιώσουν την κατάσταση του. Τα έξοδα της νοσηλείας του είναι τεράστια και στόχος της δράσης μας είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε…».

Την υπερηφάνεια της, εξέφρασε και η υπεύθυνη για την Ηλεία της Master Scrap Ζωή Μπαντούνα, τονίζοντας ότι στις μέρες είναι σπάνιο να γίνονται τέτοιες ενέργειες με τόσο μεγάλη ανταπόκριση. «Ευχαριστούμε τον κόσμο και όλους όσους έχουν συμβάλει στη εκστρατεία αυτή. Το ΚΤΕΛ που μεταφέρει δωρεάν τα καπάκια, το Σωματείο που στηρίζει την προσπάθεια και όλο τον κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα που έχει κινητοποιηθεί για να στηρίξει τον Άγγελο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot