FOLLOW US: facebook twitter

Το «γλυκό κώνειο» της Πνύκας

Ημερομηνία: 09-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38699″ img_size=”full”][vc_column_text]Η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα και ιδιαίτερα η ομιλία του στην Πνύκα, ήταν σίγουρα γεμάτη συμβολισμούς.

Ο Γάλλος πρόεδρος θέλησε από τον ιστορικό αυτό χώρο, να στείλει το μήνυμα, ότι η αναδιάρθρωση της Ευρώπης, περνά υποχρεωτικά από την δημοκρατική της αναδιάρθρωση. (Περνά και από του Βερολίνου τη διάθεση, αλλά ας μη χαλάσουμε τη γαλατική ανάταση).

Για να μιλήσουμε όμως για τα καθ’ ημάς, ο Εμανουέλ – αν και σφοδρός εραστής- μας διαβεβαίωσε ότι ο «έρωτας» του για την Ελλάδα δεν είναι κεραυνοβόλος.

Γιατί όπως είχε πει και ο Νικολά Σαρκοζί, απευθυνόμενος στους εθνοπατέρες μας, το ανέμελο καλοκαίρι του 2008, «υπάρχει η καρδιά, υπάρχει και η λογική».

Συνέχισε απλά την παράδοση του «Ελλάδα- Γαλλία Συμμαχία» όπως είχε κάνει άλλωστε και ο Φρανσουά Ολάντ όταν ήρθε δυο φορές- τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Οκτώβριο του 2015- όταν τα οικονομικά βαρομετρικά ήταν ακόμα χαμηλά.

Όμως- το ξέρουμε πια- οι θερμές δηλώσεις και εκδηλώσεις νομοτελειακά δεν πάνε με αποδόσεις. Μπορεί τον Γάλλο πρόεδρο να συνόδευε ένας στρατός από διευθυντές επιχειρήσεων, όμως εν αναμονή επενδύσεων και μεγάλων απαντήσεων, ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Μπορεί επίσης η μικρή Ελλάδα να «υπάρχει στις καρδιές όλων των ανθρώπων της Δύσης» και κάθε κίνηση στήριξης για την ελάφρυνση του χρέους να είναι ευπρόσδεκτη, αλλά μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Αυτό που προέχει- και για τον Μακρόν- είναι η γαλλογερμανική συνεργασία και καλό είναι να μην το ξεχνάμε αυτό.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο λόφος της Πνύκας, από τον οποίο διάλεξε ο Γάλλος πρόεδρος να μας μιλήσει, έγινε διάσημος, γιατί εκεί ήπιε το κώνειο και ο Σωκράτης…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot