FOLLOW US: facebook twitter

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο Novartis

Ημερομηνία: 22-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύσταση ή μη προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis «έκλεισαν» με τις ομιλίες του οι πολιτικοί αρχηγοί που πήραν διαδοχικά το λόγο και ανέβηκαν στο βήμα του Κοινοβουλίου.

Τσίπρας: «Δεν έχετε το θάρρος να αναλάβετε ούτε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο Novartis»

Με σκωπτικό τρόπο απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τα περί ”σκευωρίας”, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

Σχολίασε ειδικότερα ότι δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πως τη στιγμή που μιλούσε ”εδόθη ένα άλλο ύπουλο χτύπημα της διεθνούς συνωμοσίας του καπιταλισμού” με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Moodys.

″Σεβόμαστε απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας, που ισχύει μέχρι αποδείξεως της ενοχής ή μη οποιουδήποτε από τους δικαστές”, είπε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε ωστόσο το εξής: ”Η απορία μας, που πιστεύω ότι είναι και η απορία των πολιτών που μας παρακολουθούν: Υπάρχει σκάνδαλο ή δεν υπάρχει;”

″’Ακουσα πολλούς σήμερα στις ομιλίες τους να ομιλούν περί σκευωρίας, ωστόσο δεν άκουσα κανέναν σας να έχει το σθένος να αρνηθεί ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου στο φάρμακο”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Επισήμανε ότι άκουσε και τον κ. Σαλμά και τις προηγούμενες μέρες αρκετούς πρώην υπουργούς Υγείας και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον κ. Μητσοτάκη που είπε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis.

″Αφού υπάρχει σκάνδαλο πως διάολε έγινε αυτό;

Φύτρωσε; Ήτανε ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοί έφταιξαν για αυτό; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη;”, σημείωσε. ”Για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της τεράστιας ζημίας του ελληνικού δημοσίου, πολιτική ευθύνη υπάρχει;”, συνέχισε. Για να σχολιάσει, ”αφήστε τη ποινική, να δεχθώ εγώ όλα όσα ειπώθηκαν και περί τεκμηρίου αθωότητας και περί ποινικών ευθυνών που δεν έχουν ακόμα αποδειχτεί και είναι φυσικό άλλωστε, αφού βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας.Πολιτική ευθύνη υπάρχει;”.

″Όσοι κυβερνάγατε τόσο χρόνια, κάτω από τη μύτη των πολιτικών ηγεσιών γίνονταν όλα αυτά;”, ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας.

″Οι υπηρεσιακοί και οι γιατροί τα έκαναν ή μπορούσαν να τα κάνουν εν αγνοία των κυβερνητικών παραγόντων; Αλλά ακόμη και έτσι να είναι, συγχωρείται όμως η άγνοια σε αυτή την περίπτωση; Γιατί δεν μιλάμε εδώ για μικροποσά”, τόνισε.

Επισήμανε ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά που συντάραξε την ελληνική πολιτική ζωή αφορούσε υπεξαιρέσεις 34 δισ. δραχμών, 100 εκατ. ευρώ δηλαδή και σήμερα μιλάμε σε ό,τι αφορά τη Novartis, για μια ζημία του ελληνικού δημοσίου 3 δισ. ευρώ.

″Κε Μητσοτάκη, λυπάμαι πολύ, αλλά είχατε μια ευκαιρία σήμερα, εκ μέρους της παρατάξεως σας, που βάλλεται και ευλόγως της υπερασπίζεστε, να κάνετε μια υπέρβαση”, είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ, για να υπογραμμίσει: ”Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε εκ μέρους της παράταξής σας που κυβερνούσε αυτά τα επίμαχα χρόνια, τουλάχιστον τη πολιτική ευθύνη”. ”Όχι μόνο δεν το πράξατε”, τόνισε, ”αλλά αντ′ αυτού υιοθετήσατε πλήρως τη παιδαριώδη και διχαστική ρητορική περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης”.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στον κ. Μητσοτάκη ότι ”αυτό έπραξε με παρρησία” ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά και ο Κ. Καραμανλής ως πρωθυπουργός για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μιλώντας στη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. ”Δεν έκανε ούτε μηνύσεις στη δικαιοσύνη, ούτε στους πολιτικούς του αντιπάλους”, είπε.

Αντί η αξιωματική αντιπολίτευση και τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ”με θάρρος και παρρησία να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη για την διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και λυσσαλέας παρέμβασης στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών”.

Αυτό τόνισε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι αυτή η στάση προσβάλει τους ίδιους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Σημείωσε ότι ”το πραγματικό θέμα δεν είναι να κάνουμε εδώ τους δικαστές και να ψάχνουμε πόσο και πως για τον καθένα οι ενδείξεις οδηγούν όντως σε αποδείξεις”. ”Υπάρχουν δικαστές για να το κάνουν αυτό και θα το κάνουν”, σχολίασε, για να τονίσει πως ”το πραγματικό θέμα εδώ όμως αφορά το καθεστώς και τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα όχι απλά σε ζημία αλλά στο χείλος της καταστροφής και στη χρεοκοπία”.

″Οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι και οι διαδικασίες θα τηρηθούν και δικαιοσύνη, να είστε σίγουροι θα αποδοθεί”, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε όσους προχώρησαν σε μηνύσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς για να εμποδίσουν τη δικαστική διερεύνηση, έχουν σχέδιο, θέλουν να εξαιρεθούν οι έντιμοι εισαγγελείς που γνωρίζουν καλά την υπόθεση για να κωλυσιεργήσει η υπόθεση. Δεν θα τους περάσει, δεν θα τα καταφέρουν, η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει, θέλουν-δεν θέλουν”.

Μητσοτάκης: Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων

Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε «να τελειώσετε» τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε. Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα. Δεν είστε επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία» δήλωσε στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης.

Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης, ανέφερε , μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας, Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια» ανέφερε.

«Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία. Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε και να μεταλλαχθείτε, είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος, κύριε Τσίπρα. Φτιαγμένος από τις ίδιες ουσίες του ψεύδους, του λαϊκισμού, των πελατειακών πρακτικών και της δημαγωγίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε; » αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μην τολμήσετε να κλείσετε την υπόθεση αν δεν έρθουν όλα στο φως, ανέφερε .

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες ας έρθουν να καταθέσουν ακόμη και με κουκούλα, αλλά να έρθουν να καταθέσουν, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Φώφη Γεννηματά: Θέτετε σε κίνδυνο τη Δημοκρατία. Μόνη κερδισμένη από την υπόθεση, η ακροδεξιά

«Λέμε ναι στη σύσταση μιας επιτροπής με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα», ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Η συναίνεση αυτή προϋποθέτει πως «οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες θα έρθουν και θα καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα» και πως «οι βουλευτές – ανακριτές θα ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών».

Παράλληλα, όπως είπε, το κόμμα της αρνείται μια διαδικασία express που θα αποκρύψει την ουσία της υπόθεσης, επειδή «δεν βγαίνει τίποτε εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» και γίνεται «απλώς για την δημιουργία εντυπώσεων».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσβλέπει σε πολιτικά οφέλη από την υπόθεση και διερωτήθηκε «γιατί δεν έχει έρθει το θέμα του φαρμάκου στην εξεταστική για την Υγεία» και υπογράμμισε πως «υπάρχει τελικά προστατευόμενη περίοδος, προστατευόμενος πρωθυπουργός και προστατευόμενοι υπουργοί».

Όπως τόνισε η κυβέρνηση θέτει σε «κίνδυνο την ίδια την Δημοκρατία», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι, μόνη κερδισμένη από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, είναι η ακροδεξιά. Κατέθεσε δε τρεις προτάσεις για το πώς θα πρέπει να διερευνηθούν οι δραστηριότητες Novartis.

Κουτσούμπας: Γιατί να μην ελεγχθεί και ο Κουρουμπλής για τη Novartis;

«Γιατί να μην ελεγχθεί και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την υπόθεση της Novartis» διερωτήθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Ωστόσο, πρόσθεσε, το ΚΚΕ είναι σύμφωνο με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σκάνδαλο βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης και γίνεται προσπάθεια να επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Είναι η προσπάθεια να εμφανιστούν τα σκάνδαλα και η διαφθορά ως βασική αιτία της κρίσης».

«Η πηγή του προβλήματος είναι ότι το φάρμακο είναι ένα πολύ προσοδοφόρο εμπόρευμα και ο ανταγωνισμός οξύνεται στην Ελλάδα και διεθνώς» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει η βάση για ένα ατέλειωτο δούναι και λαβείν μεταξύ εταιριών και κυβερνήσεων».

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και σημείωσε πως «μπροστά μας εντός των άλλων είναι η δ′ αξιολόγηση, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι μειώσεις στις συντάξεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όλα αυτά πάνε πακέτο, ενιαία θα πρέπει να τα βλέπουμε και να τα αντιμετωπίζουμε».

«Ποιον δουλεύετε σήμερα όλοι σας και ιδιαίτερα εσείς της κυβέρνησης; Με τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι το ΚΚΕ μιλά μόνο για τον καπιταλισμό, όλα αυτά που λέει το ΚΚΕ για τον καπιταλισμό και τη δική σας πολιτική, εσείς απλά προσπαθείτε να τα κρύψετε για να κοροϊδέψετε» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «χαμένοι θα είναι και πάλι οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται. Για όλα αυτά βέβαια δεν ακούσαμε κουβέντα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων».

Λεβέντης: Κακώς συμπεριλήφθησαν τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών

«Να μην συμπεριληφθούν τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών» στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης λέγοντας ότι «δεν είναι τιμή για τη χώρα να σχολιάζει όλος ο κόσμος ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο».

Ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε «αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις εκλογές είναι λάθος» και του πρότεινε να το ξανασκεφθεί μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας και να βγάλει τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπεραμυνόμενος της άποψής του είπε ακόμη: « Να ξέρει ο πρωθυπουργός πως ό,τι κάνει τώρα για τους αντιπάλους του θα το βρει μπροστά του για τον εαυτό του».

Αναφερόμενος σε αυτό καθ’ αυτό το σκάνδαλο Novartis, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρεοκόπησε μόνο από τα 20 δισ. του συγκεκριμένου σκανδάλου αλλά χρεοκόπησε και από τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα δημόσια έργα, με τις προσλήψεις και με τις παρανομίες και σκάνδαλα κάθε είδους καθώς και με τα όσα έκανε ο Βαρουφάκης ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ καθώς πολλά στελέχη του μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

Παράλληλα πρότεινε στα θέματα προμηθειών να υπάρξει διακομματική επιτροπή με εισαγγελικό λειτουργό ώστε να υπάρχει διαφάνεια.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζητώντας από τα πολιτικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν ποιοι συμφωνούν να δώσουν το όνομα Μακεδονία λέγοντας: «Τα μνημόνια καταπίνονται γιατί ο λαός ξέρει ότι με μεγάλες θυσίες ίσως ξαναστηθεί στα πόδια του. Όταν όμως δοθεί το Μακεδονία στα Σκόπια θα έχει ξεριζωθεί η ψυχή της Ελλάδος και όποιος το κάνει θα έχει μεγάλες συνέπειες».

Καμμένος: Δε θα ζητήσω την παραπομπή Σαλμά

Την απόφαση του να μην ψηφίσει για την παραπομπή του Μάριου Σαλμά στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο κ.Καμμένος δήλωσε ότι συγκλονίστηκε με την κατάθεση Σαλμά, διότι όπως ερμήνευσε ουσιαστικά ο κ.Σαλμάς είπε ότι αντικαταστάθηκε από το Υγείας επειδή δεν έκανε τα χατίρια των πολυεθνικών. Αντικαταστάθηκε από τον πρωθυπουργό που κατηγορείται ότι ήταν σε συνεννόηση με τις εταιρείες αυτές, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ανακοίνωσε λοιπόν ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν ναι για τη σύσταση προανακριτικής για τους εννέα από τους δέκα φερόμενους ως εμπλεκόμενους, αλλά όσον αφορά στον κ.Σαλμά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, έδωσε όμως το σήμα ο ίδιος για μη παραπομπή. ”Προσωπικά εγώ δε θα ζητήσω την παραπομπή του, για να διευκολύνω το έργο του ως μάτρυρας και να μπρέσουμε να διαλευκάνουμε την υπόθεση”, δήλωσε.

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο. ”Θυμάστε στα πρωτοσέλιδα της εποχής πως αδικείτο ο Άκης; Και έκλεισε η εξεταστική με τις υπογραφές Βενιζέλου και Λοβέρδου, λέγοντας ότι οι λογαριασμοί ήταν τηλεφωνικοί αριθμοί;” είπε και πρόσθεσε: ”Ακούσαμε το Βενιζέλο που συμμετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη και καθόταν στα υπουργικά έδρανα μαζί με τον Πάγκαλο, ο οποίος έλεγε ότι τη σημαία έπρεπε να την πάρει ο αέρας στα Ίμια, να τολμά να μιλά για τα εθνικά και τα Ίμια.” Ζήτησε μάλιστα: ”Σε τέτοιες συζητήσεις ας αφήσουμε έξω τα εθνικά θέματα”.

Δεν μίλησε από το βήμα ο Σταύρος Θεοδωράκης: 

Διαμαρτυρόμενος για τη συνεχή αλλαγή της ώρα της ομιλίας του ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αρνήθηκε να μιλήσει και κατέθεσε την ομιλία στα πρακτικά. «Η διαδικασία στη Βουλή για τη #Novartis έγινε κλωτσοσκούφι. Για 4η φορά άλλαξαν τη σειρά ομιλίας των αρχηγών. Αποτελεί προσβολή για το κοινοβούλιο σε μια κρίσιμη συνεδρίαση. Αρνούμαι να μιλήσω & καταθέτω την ομιλία μου στα πρακτικά», δήλωσε.

Σύμφωνα με την ομιλία του:

«Υπουργοί σε ρόλο Κλουζό. Και κάποιοι να υποβαθμίζουν την έκταση του σκανδάλου και της ζημιάς του δημοσίου, στο όνομα της αντιπαλότητας με την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ.Θεοδωράκης και τόνισε πως η πολιτική ζωή βιώνει μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, λάσπη, μηχανορραφίες, στοιχεία. Και μεγαλύτερος κίνδυνος, όπως είπε, είναι να μην καταφέρουμε να ξεχωρίσουμε τις λάσπες από τα στοιχεία, τις φήμες από τις αποδείξεις.

Υποστήριξε πως το έργο της προανακριτικής είναι εξαρχής υπονομευμένο ενώ οι προβληματικές διατάξεις περί ευθύνης υπουργών, δεν αφήνουν, δυστυχώς, πολλές ελπίδες για Δικαιοσύνη. Επέμεινε δε πως η προανακριτική επιτροπή δεν θα συγκροτηθεί για να γίνει ανταλλαγή απόψεων. «Εδώ απαιτούνται στοιχεία! Και ο δρόμος της κυβέρνησης οδηγεί σε συσκότιση και όχι στην αλήθεια. Χρησιμοποιείτεένα υπαρκτό σκάνδαλο για να ρεφάρετε στις δημοσκοπήσεις» είπε ενώ έθεσε ερωτήματα για τον ρόλο των Παπαγγελόπουλου και Κουρουμπλή.

Το Ποτάμι, όπως ξεκαθάρισε, ζητά να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, να ερωτηθούν αν πέρα από προσωπικές εκτιμήσεις,διαθέτουν και συγκεκριμένα στοιχεία – email, τραπεζικούς λογαριασμούς, ή άλλα αποδεικτικό υλικό που να συνδέουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα με παράνομες πράξεις.

«Έρευνα μέχρι τέλους! Με αυτό το πνεύμα το Ποτάμι ψηφίζει υπέρ της προανακριτικής. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, διαχρονικά σημαντικό! Πρέπει να μην παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών. Πρέπει να σταματήσει η ασυλία των πολιτικών. Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να μην αποφαίνονται οι πολιτικοί για την αθωότητα ή την ενοχή πολιτικών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot