FOLLOW US: facebook twitter

«Τεχνικές Έκφρασης, Έκφραση Έκθεση Β΄ Λυκείου»: Παρουσίαση σήμερα στον ΙΑΝΟ του πρωτότυπου εγχειριδίου για μαθητές- εκπαιδευτικούς της Ηλείας φιλολόγου- συγγραφέως Μαρίας Πετροπούλου και της Σοφίας Μαργαρίτη

Ημερομηνία: 14-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70942″ img_size=”full”][vc_column_text]Το βιβλίο με τίτλο «Τεχνικές Έκφρασης, Έκφραση Έκθεση β ΄Λυκείου», παρουσιάζουν σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα, η φιλόλογος και συγγραφέας Μαρία Πετροπούλου με καταγωγή από το Βούναργκ και η επίσης φιλόλογος Σοφία Μαργαρίτη  και οι εκδόσεις ΖΗΤΗ .

Tο πρωτότυπο εγχειρίδιο «Τεχνικές Έκφρασης, Έκφραση – Έκθεση Β’ Λυκείου» απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που αναζητούν ένα ποιοτικό και πλήρες υλικό για το μάθημα της έκθεσης, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της σχολικής πρακτικής. Πρόκειται για ένα εμπλουτισμένο και πολύτιμο «εργαλείο» που περιέχει: πλήρες υλικό για τη θεωρία του σχολικού βιβλίου ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης γνωστικό υλικό για κάθε θεματική ενότητα, που συνοδεύεται από κριτήρια αξιολόγησης πρόσφατα άρθρα και κείμενα από επιλεγμένες πηγές, σημαντικά για τη γνωστική κατάρτιση και την εξάσκηση της γλωσσικής και κριτικής ικανότητας του μαθητή πιθανές ερωτήσεις θεωρίας με υποδειγματικές απαντήσεις δεκαπεντάλεπτα κριτήρια αξιολόγησης (τεστ) με στοχευμένες ερωτήσεις ελέγχου εμπέδωσης της ύλης απαντήσεις των ασκήσεων θεωρίας και των κριτηρίων αξιολόγησης, με σκοπό τον αυτοέλεγχο και την αυτοαξιολόγηση. Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις απαιτήσεις του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος αποτελεί πρωτοτυπία το συνοδευτικό cd με παρουσίαση σε PowerPoint όλων των θεματικών ενοτήτων της έκθεσης. Οι παρουσιάσεις αυτές μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν σε διαδραστικούς πίνακες, σεμιναριακή διδασκαλία ή προσωπική χρήση του μαθητή που ελκύεται να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σοφία Μαργαρίτη

 

Την σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους αξιόλογοι ομιλητές με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και του βιβλίου.

Ο κ. Μιχάλης Μπικάκης, φιλόλογος M.Ed. και συγγραφέας με ειδίκευση στις νέες τεχνολογίες και τη χρήση τους στην εκπαίδευση.

Ο κ. Φώτης Παντόπουλος φιλόλογος – επικοινωνιολόγος – σύμβουλος ασφαλείας / επιστημονικός συνεργάτης τμήματος Πληροφορικής Θεσσαλίας, με ειδίκευση στη διδακτικής της έκθεσης.

Η κα. Κατερίνα Σαλαβούρα, φιλόλογος, Msc Επικοινωνιολόγος, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στο Αμερικάνικο Κολέγιο (Pierce The American College of Greece), σύμβουλος γονέων και μαθητών, παρέχει υπηρεσίες βασισμένες στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας την εκπαίδευση».

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, πτυχιούχος φιλολογίας και δημοσιογραφίας, αρθρογράφος, κριτικός έργων και μεταφραστής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου (Σταδίου 24). Έχει στόχο τη γνωριμία με το βιβλίο, και την επαφή με το πολυδιάστατο αντικείμενο της Έκθεσης, που αποτελεί αντικείμενο αξιολόγησης των υποψηφίων όλων των προσανατολισμών.

1. το πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί «mini» σεμινάριο διδακτικής στη διδασκαλία της έκθεσης από τον Φώτη Παντόπουλο, ενώ θα αναφερθεί και σε μεθόδους επίτευξης υψηλών επιδόσεων από την πλευρά των μαθητών.

2. Όσοι από τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να προμηθευτούν το βιβλίο με έκπτωση 20%.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μαρία Πετροπούλου

Βιογραφικό Μαρίας Πετροπούλου

Η Μαρία Πετροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Βούναργο.  Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας. Από το 1997 διδάσκει το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης σε μαθητές όλων των τάξεων Γενικού Λυκείου σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Φροντιστήρια. Αυτό είναι το τρίτο της κατά σειρά εγχειρίδιο καθώς έχει εκδώσει ήδη δύο ακόμα βιβλία, Τεχνικές έκφρασης για την Γ΄Λυκείου και Τεχνικές έκφρασης βιβλίο ασκήσεων για την Γ ΄Λυκείου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot