FOLLOW US: facebook twitter

«Παιχνίδια» λαθροϋλοτόμων στη Φολόη

Ημερομηνία: 27-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53547″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε μια περιοχή του δρυοδάσους της Φολόης που υλοποιείται το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό πρόγραμμα ICP Forest, «χτύπησαν» οι λαθρουλοτόμοι. Όμως ο στόχος τους φαίνεται πως δεν ήταν να πάρουν την ξυλεία, αλλά να προχωρήσουν σε μια πράξη αντεκδίκησης…

Την περασμένη Κυριακή μετά από περιπολία του προσωπικού του Δασαρχείου Πύργου, εντοπίστηκε στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Τοπική Κοινότητα Φολόης, στη θέση φυτώριο, δύο δρυς κομμένες γρήγορα και ψηλά.

«Πρόκειται για ένα δείγμα ισχύς, διότι στο σημείο που κόπηκαν τα δέντρα δεν μπορεί να τα πάρει κάποιος για ατομικές ανάγκες αλλά ούτε για να τα εμπορευτεί, άρα κάποιοι θέλησαν να δείξουν την δύναμη ισχύς των ξυλεμπόρων και σε σχέση με τις δύο μηνύσεις για παράνομη υλοτομία στο δάσος Φολόης» ανέφερε για το περιστατικό ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας.

Τον Οκτώβριο του 2014 είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό με τέσσερα δέντρα. «Το λυπηρό είναι ότι τα δέντρα αυτά είναι στο σημείο που εκτελείται το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό πρόγραμμα ICP Forest που αφορά την παρακολούθηση της υγείας του δάσους.

Δυστυχώς κάποιοι νομίζουν ότι το δάσους τους ανήκει και είναι σαν την θάλασσα για να αλιεύουν ψάρια. Βέβαια ευθύνη έχουν και οι τοπικοί παράγοντες που παρουσιάζουν το δάσος ως αγαθό και σημείο προβολής και με την ανοχή ή την απάθεια, δεν βοηθούν στην πάταξη της παράνομης υλοτομίας» ανέφερε ο κ. Λάττας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Δασαρχείο Πύργου, θα συνταχθεί φάκελος ο οποίος θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας και θα συνδέσει τους επίδοξους λαθροϋλοτόμους που έχουν σχέση με την εμπορία του ξύλου και την παλιότερη υπόθεση του 2014, οπότε και είχε υποβληθεί πάλι μήνυση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot