FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τη μνήμη του Μίλτωνα Ιατρίδη

Ημερομηνία: 06-02-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51499″ img_size=”full”][vc_column_text]

Λόγω βροχής η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στο Κατάκολο

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του κυβερνήτη του θρυλικού υποβρυχίου «Παπανικολής» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Μίλτωνα Ιατρίδη, τελέστηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο. Την πρωτοβουλία έλαβαν η ΕΑΑΝ Ηλείας σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Γ.Γ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Π.Ν. Ιωάννης Παυλόπουλος, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώης Υφαντής, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Σπύρος Περβαινάς, ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Υποβρυχίων Παναγιώτης Ραδίτσας, όπου όλοι μίλησαν με θερμά λόγια για τον μεγάλο αυτό Ηλείο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Την κεντρική ομιλία για τον Μίλτωνα Ιατρίδη πραγματοποίησε ο ανιψιός του Βασίλης, που αναφέρθηκε με λεπτομέρειες – ουσιαστικά στη βιογραφία του κυβερνήτη του «Παπανικολή», κάνοντας λόγο για έναν ψυχωμένο αξιωματικό. Οι αναφορές στη βιογραφία του προέρχονταν απο καταγραφές πραγματικών γεγονότων στο πεδίο δράσης του «Παπανικολή» στην Αδριατική..

Παρόντες ήταν οι συγγενείς του Μίλτωνα Ιατρίδη, Βασίλης και Γιάννα Δεσποτοπούλου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Μίλτωνα Ιατρίδη στην πλατεία Κατακόλου, απο τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, το δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, τον Λιμενάρχη Κατακόλου Δημήτρη Παπαηλίου, τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώη Υφαντή, τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ Σπύρο Περβαινά, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Υποβρυχίων Παναγιώτη Ραδίτσα, τον πρόεδρο του ΔΛΤ Πύργου Λεωνίδα Βαρουξή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot