FOLLOW US: facebook twitter

Τάκης Αντωνακόπουλος: Ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 06-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στην ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στο Κατάκολο, στη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στο Επιτάλιο και σε ακόμα εννιά προτάσεις, αναφέρθηκε με χθεσινή του συνέντευξη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάσα» Τάκης Αντωνακόπουλος.

1ον) Ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού(ΑΕΝ) στο Κατάκολο. Εναλλακτικά προτείνεται και η λειτουργία σχολής παραγωγής στελεχών κρουαζιερας. Υπάρχει θετικό ιστορικό για την συγκεκριμένη πρόταση. Προτάσεις φορέων περιοχής-Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες. Κατάκολο-3ο Λιμάνι Κρουαζιέρας πανελλαδικά. Δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή στην Πελοπόννησο. Υπάρχουν υποδομές δημόσιες και ιδιωτικές για την ανάπτυξη σχολής. Ιστορικό απόθεμα της περιοχής brandname Γιάννης Λάτσης. Πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΕΝ Κουρουμπλής για ίδρυση σχολής στην Κάλυμνο.

2ον ) Ιατρείο Κατάκολο. Να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση περί θεσμοθέτησης μόνιμης θέσης γιατρού στο Κατάκολο. Παραμένει ανολοκλήρωτη η αναληφθείσα πρωτοβουλία από την 6η ΔΥΠΕ ( επί θητείας μου),για σύσταση δεύτερης θέσης μόνιμου γιατρού στο Κατάκολο.

3ον) Δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων στο Επιτάλιο. Υπάρχει θετική μελέτη του ΕΒΕ Ηλείας προ 10ετίας που είχε χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και πρότεινε ως θέση στο Επιτάλιο και τον Κόροιβο. Ο Πύργος ως Διοικητικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας διασφαλίζει τους όρους σύγχρονης λειτουργίας του δημοπρατηρίου (π.χευρυζωνικό ψηφιακό δίκτυο)-internet.Τo δημοπρατήριο (περιφερειακή αγορά) δεν ανταγωνίζεται το χονδρεμπόριο. Το αεροδρόμιο Επιταλίου ευνοεί την δημιουργία δημοπρατηρίου. Μάλιστα το 2011, είχα αναλάβει κοινοβουλευτική πρωτοβουλία με θετική ανταπόκριση.

4ον) Διαμόρφωση φακέλου υποψηφιότητας ένταξης του μουσείου Πύργου στην Ενότητα Μνημείων του Ολυμπισμού που χαρακτηρίζεται ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και προστατεύεται από την UNESCO. Τα εκθέματα του μουσείου Πύργου προέρχονται κυρίως από τον χώρο της Αρχ.Ολυμπίας.

5ον) Πρωτοβουλία του Δήμου για ανάπτυξη και λειτουργία παραρτήματος του Ιδρυματος «Σάκη Καράγιωργα» στον Πύργο.

6ον) Σύσταση και λειτουργία γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμο.

7ον) Πρόσκληση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για μεταφορά στην ΣΕΤΤΗΛ του τάγματος Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι ώστε να εκτελεστούν έργα προτεραιότητας αγροτικής κυρίως οδοποιίας αφού ο Δήμος οικονομικά αδυνατεί.

8ον) Να δοθούν παραστατικά-αποδεικτικά στοιχεία για τα έσοδα από την ανακύκλωση των στερεών απορριμμάτων που γίνεται στην Τριανταφυλλιά. Να μας απαντήσει και ο ΦΟΔΣΑ.

9ον) Επιμένουμε στην εκπόνηση μελέτης για την ανίχνευση της ρύπανσης στην περιοχή «ΠΟΤΟΚΙ» και στα «ΚΟΝΙΔΕΙΚΑ», από την διαδικασία δεματοποίησης και περαιτέρω επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων όλης της Ηλείας (Κονιδέικα).

10ον) Πρωτοβουλία του Δήμου για την προώθηση του προγράμματος Ερευνώ Καινοτομώ.

11ον) Νέες δομές Κοινωνικής Πολιτικής. Δημοτικό Ιατρείο, Δημοτικό ασθενοφόρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot