FOLLOW US: facebook twitter

Σ. Ξεκαλάκης: «Διαμορφώνουμε τη εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης»

Ημερομηνία: 05-12-2016 | Συντάκτης:

pasok-omilia-ksulakaki2

Ομιλία του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ χθες στον Πύργο σε πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής και κάλεσμα για συσπείρωση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου

Με στόχο την οργανωτική ανασυγκρότηση και την επανασύνδεση με τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά το στήριζαν, το ΠΑΣΟΚ παίρνει πολιτικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε μαζί με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που στήριξαν διαχρονικά την δημοκρατική παράταξη, να διαμορφώσουν μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτό τόνισε χθες από τον Πύργο, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης που  ήρθε ως προσκεκλημένος της ΝΕ Ηλείας του Κινήματος σε πολιτική εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά – Οι εξελίξεις στην Ελλάδα».

pasok-omilia-ksulakaki1

Στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, μίλησε παρουσία πολλών στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ και της ΔHMAR,  επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία ανασυγκρότησης της παράταξης, με στόχο να γίνει μεγάλη ξανά, αφήνοντας στην άκρη τις τριβές και νοοτροπίες του παρελθόντος τις οποίες πλήρωσε ακριβά και το κόμμα και ο τόπος, ενώ αποκάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κόμμα τυχοδιωκτών και καιροσκόπων.

« Σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο όπου έχουν αποκαλυφθεί και εκλείψει πλέον οι ψευδαισθήσεις, ερχόμαστε να διαμορφώσουμε μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, Θεωρούμε ότι λύση στα προβλήματα των πολιτών μέσα απο συντηρητικές επιλογές όπως είναι αυτή της ΝΔ που δημοσκοπικά φαίνεται να έρχεται, δεν υπάρχει και θέλουμε να πιστεύουμε οτι μπορούμε να αποτελέσουμε το αντίπαλο δεος και να δώσουμε προοπτική σε όλους εμάς και τα παιδιά μας. Έχουμε μια ξεκάθαρη θέση περί αναγκαιότητας για εθνική συνεννόηση, μια θέση που διαρκώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους συμπολίτες μας.

pasok-omilia-ksulakaki4

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου, να συνεννοηθούμε για να περάσουμε στην επόμενη μέρα. . Με μοντέλα και κυβερνητικά σχήματα τύπου  Δαβίδ και Γολιάθ δεν υπάρχουνε λύσεις, έχουνε δοκιμαστεί όλα αυτά τα σχήματα. Λύσεις υπάρχουν μόνο μέσα από την σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων» επισήμανε ο κ. Ξεκαλάκης. Όσο αναφορά την προοπτική διενέργειας πρόωρων εκλογών, ο Γραμματέας τόνισε ότι δεν είναι στο χέρι τους να τις προκαλέσουν, αλλά ούτε και στην κουλτούρα του Κινήματος η βίαιη λύση των κυβερνητικών κύκλων, αφού οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις ουδέποτε έδωσαν λύση «Αυτό που απαιτείται είναι η αλλαγή .

στην νοοτροπία και στη λογική όλων των πολιτικών δυνάεμων που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Θα πρέπει να ωριμάσουμε όλοι μας, μέσα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις βλέπουμε ότι οι πολίτες γυρνάνε την πλάτη στους πολιτικούς και τα κόμματα , αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι και να ξαναφέρουμε τους πολίτες κοντά,  να απαντήσουμε δηλαδή στα καθημερινά τους προβλήματα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ»

Τέλος αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ξεκαλάκης ανέφερε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία διαφορά σε ότι αφορά τις στοχεύσεις.  «Μέσα στο κόμμα τα στελέχη μας πιστεύουνε ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από διαφορετικές διαδρομές σε ένα συγκεκριμένο βεβαίως προγραμματικό πλαίσιο και θεωρώ ότι είναι απολύτως υγιές.Πιστεύουμε στον πλουραλισμό, στον πολιτικό φιλελευθερισμό και προχωράμε όλοι μαζί με στελέχη που είχαν πιστέψει σε μια άλλη εναλλακτική αριστερή πρόταση που είχε αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να το υποστηρίξει γιατί είναι ένα κόμμα τυχοδιωκτών και καιροσκόπων»

pasok-omilia-ksulakaki3

Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Σάκης Γιατράς προλογίζοντας τον κ. Ξεκαλάκη, τόνισε ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η κουβέντα με το ΠΟΤΑΜΙ και τις συνεργασίες πρέπει να λήξει και το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει αυτόνομη πορεία γιατί τις συνεργασίες τις πλήρωσαν ανεπανόρθωτα την τριετία 2012-2015.

Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και στην Ηλεία μαζί με την Δημοκρατική Συμπαράταξη συσπειρώνει τις δυνάμεις του και δίνει τη μάχη για αλλαγή πολιτικής και αλλαγή συσχετισμών και αυτό θα συνδεθεί σε τοπικό επίπεδο και με τα προβλήματα της Ηλείας, ενώ ο κ. Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο, οι πειραματισμοί και η αδράνεια της κυβέρνησης κοστίζουν στους έλληνες πολιτες, που παρά τις υποσχέσεις που έλαβαν βλέπουν ότι η κατάσταση μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται και ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασία για να προχωρήσει η χώρα μπροστά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος