FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη τη Δευτέρα στην ΠΕΔ στον Πύργο: Στο επίκεντρο τα θεσμικά και αναπτυξιακά θέματα των Δήμων

Ημερομηνία: 18-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με στόχο την δρομολόγηση ενός ουσιαστικού και συνεχούς διαλόγου με όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας για όλα τα κυρίαρχα θέματα και ακολουθώντας την απόφαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔ ΔΕ) θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην έδρα του παραρτήματος της ΠΕΔ (Μανωλοπούλου και Μαγνησίας) σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι αυτοιδιοικητικοί α’ βαθμού του Νομού Ηλείας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Παραρτήματος του Νομού Ηλείας της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, η ΠΕΔ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ (11/5/2017) αποφάσισε την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων για την συνεχή προώθηση και παρακολούθηση όλων των θεσμικών και αναπτυξιακών θεμάτων και προβλημάτων και τα πλαίσια αυτού του διαλόγου θα γίνουν 3 συναντήσεις εργασίας στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Με σχετική επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΔΕ και Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου επισημαίνεται: «Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, η τοπική αυτοδιοίκηση σαν θεσμός τοπικής διοίκησης και αποκέντρωσης βρίσκεται στο επίκεντρο αλλαγών και διεργασιών, όσον αφορά τον ρόλο και τις λειτουργίες της.

Επιπλέον μεγάλες ανακατατάξεις διαφαίνονται στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι της Περιφέρειας ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την πορεία κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων αλλά και την υλοποίηση άλλων αναπτυξιακών παρεμβάσεων, στα πλαίσια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, καθίσταται φανερή η ανάγκη ενεργοποίησης όλων μας και ειδικότερα των συλλογικών οργάνων της Τ.Α. προκειμένου οι επιχειρούμενες αλλαγές στο θεσμικό και αναπτυξιακό ζωτικό μας χώρο να διαθέτουν την συναίνεση μας αλλά και να καλύπτουν όλο το εύρος των αναγκών μας».

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ήδη έχει προγραμματιστεί σε πρώτη φάση συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δ.Ε. και των αιρετών της Τ.Α. με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη στην Πάτρα ενώ θα αναπτυχθούν και άλλες πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο με εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot