FOLLOW US: facebook twitter

Σωστή Διατροφή και Υγεία στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ημερομηνία: 08-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

sde-diatrofologos-maria-xristakopoulou1-1

Οδηγός τους η διαιτολόγος- διατροφολόγος Μαρία Χριστακοπούλου

Πόσα γεύματα πρέπει να κάνουμε την ημέρα; Ποιες τροφές είναι πιο υγιεινές από τις άλλες; Τι πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή μας; Ποιος καφές είναι ο καλύτερος; Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Πύργου την περασμένη Τετάρτη 1 Μαρτίου. Οδηγός τους σε αυτή την αναζήτηση, η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κα Χριστακοπούλου Μαρία.

Η κα. Χριστακοπούλου, παρευρέθη στο ΣΔΕ Πύργου, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια διάλεξη για τον ρόλο της διατροφής στην υγεία, και παράλληλα να δώσει γενικές συμβουλές για σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κα Μαρία Χριστακοπούλου, ανάμεσα σε εκπαιδευόμενες και εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Πύργου.

sde-diatrofologos-maria-xristakopoulou1-3

Η κ. Χριστακοπούλου  επισήμανε ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων και ξεκίνησε την παρουσίασή της σχολιάζοντας τα καθημερινά γεύματα που πρέπει να τρώει ένα υγιές άτομο, δίνοντας έμφαση στη σημασία του πρωινού. Ενημέρωσε για το τι πρέπει να προτιμάμε και τι πρέπει να αποφεύγουμε για ένα ισορροπημένο γεύμα και επισήμανε ότι η σωστή διατροφή έχει καλύτερα αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό με παράλληλη σωματική άσκηση. Αναφέρθηκε επίσης σε ενδεικτικές παθήσεις που είναι συνδεδεμένες με την διατροφή, καθώς και σε διατροφικές διαταραχές όπως η νευρική ανορεξία και η βουλιμία

sde-diatrofologos-maria-xristakopoulou1-2

Η κα Χριστακοπούλου απάντησε με χαρά σε πλήθος ερωτήσεων που δέχτηκε από τους εκπαιδευόμενους, αποκαλύπτοντας μυστικά της σωστής διατροφής. Με το τέλος της ομιλίας της και μετά από κλήρωση, προσέφερε σε έναν εκπαιδευόμενο δύο δωρεάν επισκέψεις στον χώρο της για συμβουλές διατροφής και σε έναν ακόμα εκπαιδευόμενο μια δωρεάν λιπομέτρηση.

Ο Υποδιευθυντής του ΣΔΕ Πύργου (αριστερά) κος Βασ. Καρβουνιάρης, ο Διευθυντής κος Δημ. Αγγελόπουλος και ο Φυσικός κος Βασ. Ηλιόπουλος, σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κα Μαρία Χριστακοπούλου.

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Πύργου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι ευχαρίστησαν την κα Μαρία Χριστακοπούλου τόσο για την ευγενική προσφορά της όσο και για τις χρήσιμες συμβουλές της για υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Το ΣΔΕ Πύργου είναι ένα σχολείο ανοικτό στην τοπική αγορά, και τις επιχειρήσεις και καλεί όσους φορείς και επαγγελματίες το επιθυμούν, να έρθουν σε επικοινωνία με τα στελέχη του σχολείου για μια εκπαιδευτική συνεργασία.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο για Ενηλίκους, με δωρεάν φοίτηση και τους παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου μόνο σε δύο (2) χρόνια. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), στο κτίριο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πύργου. Τηλ./FAX: 26210-20.350, 693.65.25.428. Email: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα: sde-pyrgou.ilei.sch.gr

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κα Μαρία Χριστακοπούλου, ανάμεσα σε εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Πύργου. Στα δεξιά, ο Πρόεδρος των εκπαιδευομένων κος Νεκτάριος Δίπλας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος