FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζουν την απεργία στο Γ.Ν. Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 30-03-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56488″ img_size=”full”][vc_column_text]

Μιχαλόπουλος: «Άστοχες και ακραίες οι δηλώσεις του διοικητή»

Την απεργία τους σε μια μονάδα που δεν λειτουργεί, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Αμαλιάδας, έως και την Κυριακή. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και η απόφαση της 72ωρης απεργίας έχει λάβει και την έγκριση της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων η μετακίνηση προσωπικού στο Γ.Ν. Πύργου, λόγω διακοπής λειτουργίας στο Γ.Ν. Αμαλιάδας εξαιτίας ηλεκτρολογικών εργασιών που γίνονται εκεί, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός αλλά συνέχεια κινήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν με στόχο την αποδυνάμωση, την αποψίλωση και την υποβάθμιση του νοσοκομείου. «Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και ήδη αποφασίσαμε νέα απεργία αύριο μεθαύριο και την Κυριακή μαζί με την κάλυψη και την στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ με αίτημα την μη μετακίνηση του προσωπικού. Αυτό για μας είναι ένα πρόσχημα, είναι μία γυμναστική, είναι ένα καψόνι, είναι μία προπόνηση για μελλοντική υποβάθμιση του νοσοκομείου. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι διαρρέεται στα ΜΜΕ με δηλώσεις διοικούντων αλλά και με συνδικαλιστών ακόμα, ότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν ενισχύει το Νοσοκομείο Πύργου για αυτές τις μέρες τουλάχιστον με επτά άτομα προσωπικό. Δεν είναι επτά άτομα είναι ψεύτες και υποκριτές όσοι το τονίζουν. Ζητούν 15-16 άτομα να μετακινηθούν προς το Νοσοκομείο Πύργου. Είναι έξι άτομα που εργάζονται με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με πλήρες ωράριο συν όλη την δύναμη της παθολογικής κλινικής. Εμείς αντιστεκόμαστε και για 3 μέρες θα έχουμε συνέχιση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια αποξήλωσης και αποδυνάμωσης του» είπε ο κ. Μιχαλόπουλος στις δηλώσεις του.

Αναφερόμενος στο διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, σημείωσε πως «… θα έπρεπε να έχει φροντίσει να σκύψει στα προβλήματα που έχει αυτό εδώ το νοσοκομείο, να έχει κάνει διάλογο με τους γιατρούς και με τους εργαζόμενους και όχι με μεμονωμένα επιλεκτικά στελέχη. Το πρώτο που θα έπρεπε να έχει καλέσει είναι το σωματείο των εργαζομένων, το οποίο δεν το υπολόγισε. Θεωρώ άστοχες και ακραίες τις δηλώσεις που έκανε χθες στα ΜΜΕ. Δεν θα μπω στην διαδικασία ενός στείρου και ανέντιμου διαλόγου. Εμείς συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και όπως κάνουμε στο παρελθόν το κάνουμε και τώρα γιατί έχουμε χρέος απέναντι στους συναδέλφους αλλά και στην κοινωνία της πόλης μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ευχήθηκε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον προβλεπόμενο χρόνο γιατί ο κόσμος το έχει ανάγκη…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot