FOLLOW US: facebook twitter

Συνέχιση των αντιπλημμυρικών στον Αλφειό και από την πλευρά της Ολυμπίας

Ημερομηνία: 10-11-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44401″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Π.Ε Ηλείας θα αιτηθεί να ενταχθεί κονδύλι 5 εκ. ευρώ στο ΠΔΕ-Την απόφαση έλαβε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την απόφαση να αιτηθεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας την συνέχιση, συντήρηση και αποκατάσταση  των αντιπλημμυρικών έργων που γίνονται στον Αλφειό ποταμό με ένα πρόσθετο κονδύλι 5 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έλαβε χθες το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο προωθεί εδώ και καιρό ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος μαζί με την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας που έχει σαν στόχο να προστατέψει τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής επεκτείνοντας τα έργα  και στις δύο όχθες του ποταμού Αλφειο. Πέραν δηλαδή αυτών που εκτελούνται στην περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, τα αντιπλημμυρικά να συνεχιστούν από τα Καλυβάκια ως την Λιναριά και την συμβολή του ποταμού Ερυμάνθου.

Ειδικότερα για το προτεινόμενο νέο Υποέργο και σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε. οι θέσεις που θα γίνουν οι επεμβάσεις έχουν εντοπιστεί από αυτοψία Μηχανικών της Υπηρεσίας και σχετικά αιτήματα για επεμβάσεις από τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας Κρεστένων. Οι εργασίες θα γίνουν κατά σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού στις εξής θέσεις: Γούναρη, Ζάλη, Παπαδού, Παλιομερίδα, Καμίνι, Χωμάτινη τάφρος, Κύπρος , Κύπρος 2, Πλέπη, Λίμνα, Πρασά, Μπαλτσακά, Μπούκα, Νησιά, Νταβαρέικα, Πεταλίδι, Κάμπος, Ποτόκια και Φράγμα Αλφειού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος για το θέμα αυτό της συνέχισης του έργου στον Αλφειό δήλωσε τα εξής:

«Ο Αλφειός τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει αρκετές ζημιές στις περιοχές από τα Καλυβάκια και την Λιναριά έως την συμβολή του με τον Ερύμανθο. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν και με τις υποδείξεις του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων παρεμβάσεις συντήρησης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων προς τη πλευρά αυτού του δήμου. Με τη νέα απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προτείνεται ένα έργο- παρέμβαση προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσουμε έργα συντήρησης στο παραπάνω κομμάτι και στις δύο όχθες του ποταμού. Οφείλουμε να προστατέψουμε τις περιουσίες των κατοίκων που αποτελούν την μοναδική πηγή εισοδήματος τους και ταυτόχρονα να προστατέψουμε την κοιλάδα του Αλφειού απείρου φυσικού κάλλους»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot