FOLLOW US: facebook twitter

Συνέργειες φέρνει η Λευκή Νύχτα Πύργου

Ημερομηνία: 20-08-2024 | Συντάκτης:

Τι δηλώνουν φορείς της Ηλείας για την επόμενη μέρα στην αγορά

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Οι συνέργειες και οι πρωτοβουλίες κοινής δράσης είναι το κύριο μήνυμα που εξέπεμψε η Λευκή Νύχτα στον Πύργο, καθώς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ηλειακής πρωτεύουσας ανταποκρίθηκαν στο εγχείρημα και κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους. Ασχέτως αν η κίνηση αυτή αποτυπώθηκε σε αύξηση του κύκλου εργασιών, η εικόνα ήταν ενθαρρυντική ως προς την ζωντάνια της πόλης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Ηλίας Ξανθούλης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι τις επόμενες ημέρες θα διανείμει ερωτηματολόγιο στους συναδέλφους του, για να αποκτήσει καθαρή εικόνα για την επίδραση της Λευκής Νύχτας, ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους φορείς. 

«Η συνεργασία είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ελκυστικοί και πιο ανταγωνιστικοί. Με αφορμή και τη σχετική πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κ. Μπράμου, θα ξεκινήσω το επόμενο διάστημα έναν κύκλο επαφών με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη δημοτική αρχή, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Ηλείας και άλλους φορείς, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα σταθερό πλαίσιο καλύτερης οργάνωσης και συνεργασίας», τόνισε και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους φορείς και τους χορηγούς.

Ωστόσο, υπενθύμισε πως η χρονιά γενικά δεν είναι καλή στην αγορά εξαιτίας της οικονομικής στενότητας των πολιτών. «Λίγο ο Αύγουστος έχει καταγράψει κίνηση. Γενικά η χρονιά δεν έχει πάει καλά. Η ζημιά είναι μεγάλη και ελπίζουμε ότι με τη Λευκή Νύχτα περιορίσαμε κάπως τις απώλειες», ανέφερε ο κ. Ξανθούλης.

Σύμμαχοι δήμος, Περιφέρεια και Επιμελητήριο  

Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι στόχος του είναι να συνεργαστεί με την αγορά για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις βελτίωσης και προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών.

«Όπως είπα και το βράδυ του Σαββάτου, η αγορά του Πύργου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ποικιλία, ποιότητα και υπηρεσίες από τους επαγγελματίες. Είναι υψηλού επιπέδου και επιδίωξή μας είναι να συνεργαστούμε με όλους, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και να λύσουμε προβλήματα με στόχο την οικονομική ανάπτυξη του δήμου και την εξωστρέφεια, προσελκύοντας επισκέπτες κι από άλλες περιοχές. Δυνατή αγορά σημαίνει δυνατή οικονομία και κοινωνία, διότι η πλειονότητα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι συμπολίτες μας και η αύξηση του τζίρου λειτουργεί ευεργετικά για όλους μας », ανέφερε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος, επισήμανε ότι η Περιφέρεια επιδιώκει σταθερά τη σύμπραξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων για την υλοποίηση δράσεων που βελτιώνουν την  εξωστρέφεια και συμβάλλουν στη μόχλευση πόρων.

«Οι συνέργειες είναι απαραίτητες σήμερα, προκειμένου να πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Μόνο έτσι θα μπουν οι βάσεις για βιώσιμη και εξωστρεφή ανάπτυξη. Η επικείμενη ολοκλήρωση της Πατρών Πύργου το 2025 ανοίγει τον δρόμο για στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα έχουν ισχυρό αποτύπωμα στην κοινωνία και την οικονομία. Η Λευκή Νύχτα ήταν ένα πρώτο επιτυχημένο εγχείρημα και στόχος μας είναι να συνεργαστούμε για να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα, που θα συνδέουν αρμονικά το πολιτιστικό απόθεμα της Ηλείας με την τοπική και περιφερειακή οικονομία», εξήγησε ο κ. Μπράμος.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, δήλωσε πως η συνεργασία και η συνεννόηση όλων των δυνάμεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη του νομού.

«Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να διαμορφώσουμε κοινές πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν αισθητά την εξωστρέφεια, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βάλουμε τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στην Ηλεία», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot