FOLLOW US: facebook twitter

Στο Κατάκολο 75 παράτυποι μετανάστες μεταξύ αυτών και παιδιά

Ημερομηνία: 09-08-2024 | Συντάκτης:

Εν αναμονή η μεταφορά τους στο Κέντρο Υποδοχής στη Μαλακάσα

  • Μεγάλη επιχείρηση του Λιμεναρχείου- Τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Πύργου και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Συναγερμός σήμανε για ακόμα μια φορά στο λιμάνι Κατακόλου, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης διασώθηκαν δυτικά της Ζακύνθου, 75 παράτυποι μετανάστες καθώς το ιστιοφόρο

με το οποίο ταξίδευαν με προορισμό την Ιταλία και στόχο μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις πολεμικές συρράξεις και τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα, παρουσίασε βλάβη και δηλώθηκε ακυβερνησία.

Πρόκειται για αλλοδαπούς υπηκόους πέντε εθνικοτήτων κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής μεταξύ των οποίων βρίσκονται δυο έγκυες γυναίκες και 7 μικρά παιδιά, οι οποίοι φιλοξενούνται στη νότια προβλήτα του λιμανιού και τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μαλακάσα. Ανάμεσα τους, βρίσκονται και οι δυο διακινητές για τους οποίους και κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ιστιοφόρο εξέπεμψε «sos» περίπου στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 25 ναυτικά μίλια δυτικά της Ζακύνθου και δόθηκε εντολή στο δεξαμενόπλοιο Henry Maersk υπό σημαία Δανίας, να αλλάξει πορεία και να προσεγγίσει στο σκάφος όπου και τους περισυνέλλεξε με ασφάλεια. Συνοδεία του Ναυαγοσωστικού Σκάφους «516» του Λιμεναρχείου Κατακόλου λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα το τάνκερ αγκυροβόλησε εκτός λιμένα και στην συνέχεια έγινε η μεταφόρτωση τους και η μεταφορά τους στη νότια προβλήτα όπου και παραμένουν.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η άφιξη τους, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονταν το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κατακόλου αλλά και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου ενώ στο λιμάνι έσπευσαν τόσο ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής με τους αντιδημάρχους Βασίλη Φάμελο και Δημήτρη Τζουανόπουλο όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Νικολούτσος θέτοντας σε εφαρμογή τις διαδικασίες υποδοχής και παροχής βοήθειας.

«Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε την μεταφορά των μεταναστών, βρεθήκαμε στο λιμάνι του Κατακόλου προκειμένου να τους παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Τροφή, νερό και είδη πρώτης ανάγκης» τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής επισημαίνοντας πως «δυστυχώς ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς, βρίσκονταν ανήλικα, μικρά παιδιά, 5 και 6 ετών με τη δυστυχία και το φόβο ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot