FOLLOW US: facebook twitter

Στο ίδιο έργο θεατές…

Ημερομηνία: 07-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1462″ img_size=”full”][vc_column_text]Γράφαμε προχθές, με αφορμή τη φωτιά στο Πύργο, ότι δέκα χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 «μυαλό δε βάλαμε». Το πάθημα δεν μας έγινε μάθημα και όταν συμβαίνει αυτό, μοιραία θα το ξαναπάθουμε. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ήρθε η προχθεσινή φωτιά σε ένα από τα τελευταία παρθένα δάση που απόμειναν στο νομό για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Μια φωτιά που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεκίνησε από τα σκουπίδια στην άκρη του δρόμου. Η ανθρώπινη αμέλεια και πάλι ο ηθικός αυτουργός.

Μια αμέλεια που στοίχησε 20 στρέμματα καμένα πεύκα και άλλα 50 καλλιέργειες, χαμένος ανθρώπινος κόπος και μόχθος. Και το τραγικό της υπόθεσης να θεωρούμαστε και τυχεροί. Γιατί αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν είδαμε τον ιερό χώρο της Ολυμπίας να γίνεται ξανά παρανάλωμα.

Χάρη στην αυτοθυσία 80 πυροσβεστών που επιχειρούσαν στην περιοχή και το φιλότιμο των περιοίκων που έσπευσαν να συνδράμουν εθελοντικά. Για να μην γίνει η «αμέλεια» έγκλημα εκ προμελέτης. Με την, «ελαφρά τη καρδία» απόφαση του αρχηγού να στερήσει από το νομό το ελικόπτερο Ericsson. Που αν ήταν εκεί αντλώντας νερό από τον διπλανό Αλφειό, η ζημιά θα ήταν κατά πολύ μικρότερη.

Όμως το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε. Και όσο κι αν το απευχόμαστε θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά. Ας αλλάξουμε λοιπόν ρότα πριν είναι αργά. Απλοί πολίτες και υπεύθυνοι…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot