FOLLOW US: facebook twitter

«Στηρίξτε το να σας στηρίξει»

Ημερομηνία: 18-11-2016 | Συντάκτης:

omada_paragogon_edafologiko

Συνεργασία Ομάδας Παραγωγών, Αναπτυξιακής και ΤΕΙ Αμαλιάδας για το Εδαφολογικό

Να στηρίξουν όλοι οι αγρότες τη λειτουργία του Εδαφολογικού Εργαστηρίου της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στην Αμαλιάδα, κάλεσε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα γραφεία της ομάδας αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Εργαστηρίου, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται με τη συνεργασία με το ΤΕΙ Αμαλιάδας και το τμήμα Γεωπονίας. Το ίδιο επισήμανε και ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας της ΠΔΕ Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και από κοινού και με τους γεωπόνους της Ομάδας Παραγωγών κάλεσαν τους αγρότες να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνεται να αξιοποιήσουν αυτό το πολύτιμο «εργαλείο» για τις καλλιέργειές τους.

Όπως επισήμανε ο κ. Βαλιανάτος «…η Ομάδα Παραγωγών από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το Εδαφολογικό Εργαστήριο, το υποστηρίζει τώρα και στο μέλλον. Ως ομάδα παραγωγών θα υπογράψουμε μια σύμβαση με την Αναπτυξιακή και τα ΤΕΙ, θα συγκεντρώνουμε όλες τις εδαφολογικές αναλύσεις των παραγωγών και θα τις πηγαίνουμε τα ΤΕΙ για να βγουν οι αναλύσεις Προτρέπουμε όλους τους παραγωγούς να έρθουν σε συνεργασία με τους γεωπόνους της ομάδας έτσι ώστε να βγουν οι αναλύσεις σύντομα και να έχουμε αποτελέσματα. Τις επόμενες ημέρες θα πάμε και στα χωριά, θα τους ενημερώσουμε, με τους εκπροσώπους από το εδαφολογικό εργαστήριο έτσι ώστε να μπορούν να τους δείξουν πως θα πάρουν δείγματα. Πρέπει να δείγματα να ληφθούν σωστά για να βγουν σωστές και οι αναλύσεις. Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή της Δυτ. Ελλάδας, το εδαφολογικό εργαστήριο το οποίο είναι στην Αμαλιάδα, έχει αξιόπιστα μηχανήματα και πιστεύω ότι θα είναι και οι αναλύσεις σωστές προς την κατεύθυνση των παραγωγών».

edafologiko2

Υπερσύγχρονος ο εξοπλισμός του

Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΠΔΕ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ευχαρίστησε για τη συνεργασία την Ομάδα Παραγωγών και το ΤΕΙ, μια συνεργασία που επισήμως ξεκίνησε χθες με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, αλλά έχει προχωρήσει εδώ και καιρό, προς όφελος των αγροτών και παραγωγών της περιοχής μας. «Ζούμε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το κάθε ευρώ μετράει και πόσο μάλλον για τους παραγωγούς και τους αγρότες μας που εκτός από όλα τα άλλα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα καιρικά φαινόμενα. Προς αυτή την κατεύθυνση έρχεται να συμβάλει το εδαφολογικό εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας με την επιστημονική υποστήριξη από το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και το τμήμα που υπάρχει στην Αμαλιάδα, να βοηθήσουμε τους παραγωγούς ώστε να πιάσουν τόπο και τα χρήματα που επενδύουν για την παραγωγή» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος που υπενθύμισε πως το Εδαφολογικό Εργαστήριο με τον εξοπλισμό του αποτελεί μια δωρεά των Ορθόδοξων Χριστιανών της Αμερικής (IOCC) προς την πυρόπληκτη Ηλεία. Διαθέτει πάρα πολύ καλό και υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που θα αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα μέσα από τη συνεργασία, την εμπειρία και την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ Αμαλιάδας.

Τέλος ο γεωπόνος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Κώστας Παπαγιαννόπουλος, προέτρεψε τους παραγωγούς είτε ανήκουν στην ομάδα είτε όχι «…να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια γιατί είναι πολύ καλό και για τους ίδιους ώστε να αντιμετωπίσουν ότι προβλήματα υπάρξουν στην παραγωγή τους με τη βοήθεια του ΤΕΙ πάντα. Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και ελπίζω να ανταπεξέλθουν για το καλύτερο της καλλιέργειάς τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot