FOLLOW US: facebook twitter

Στα 63,39 ευρώ/ στρέμμα η ενίσχυση στη βιομηχανική τομάτα

Ημερομηνία: 03-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”15848″ img_size=”full”][vc_column_text]Χρ. Βαλιανάτος: “Να ελέγξουν οι παραγωγοί την πίστωση στα βιβλιάριά τους βάσει του ΟΣΔΕ 2016”

Καθορίστηκε με υπουργική Απόφαση χθες το ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα βιομηχανικής τομάτας για το έτος 2016. Η συνδεδεμένη ενίσχυση ως γνωστόν καταβάλλεται ανά εκτάριο σε ετήσια βάση. Το ακριβές ύψος της ενίσχυσης για κάθε έτος διαμορφώνεται με βάση τον συνολικό αριθμό επιλέξιμων εκταρίων.

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα βιομηχανικής τομάτας, για το έτος ενίσχυσης 2016, καθορίζεται στα 63,39 €/στρέμμα. Να σημειωθεί ότι για το έτος ενίσχυσης 2015, το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα της βιομηχανικής τομάτας είχε καθοριστεί στα 55,84 €/στρ.

Συνολικά φέτος θα διατεθούν βάσει απόφασης της ΕΕ συνολικά 3,2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της βιομηχανικής τομάτας

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, η πίστωση στους λογαριασμούς των παραγωγών αναμένεται να γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Βαλιανάτος, μίλησε χθες με το υπουργείο για το θέμα που είχε «παγώσει» αλλά τελικά προέκυψε λίγο αργότερα η ανακοίνωση του ποσού της ενίσχυσης. Όπως δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος «… συνιστούμε στους παραγωγούς να ελέγξουν την πίστωση στα βιβλιάριά τους βάσει των στρεμμάτων που έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ το 2016 και όποιος διαπιστώσει λάθος να προσέλθει στην Ομάδα Παραγωγών να το δηλώσει ώστε να υπάρξει διορθωτική παρέμβαση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot