FOLLOW US: facebook twitter

Στα ευρωπαϊκά προγράμματα «EduWeb»

Ημερομηνία: 02-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

erasmus

Συντονιστής η  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει την επιτυχημένη συμμετοχή της ως συντονιστής Οργανισμός στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με κωδική ονομασία «EduWeb» και πλήρη τίτλο «Combating Digital Exclusion: Children educate digitally illiterate adults in safe and creative web». Οι εταίροι του προγράμματος είναι: από την Ελλάδα το  Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος» και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Λύκειο Αραδίππου από την Κύπρο, το Bournemouth University και το Ιsle of Portland Aldridge Community Academy από τη Μεγάλη Βρετανία, το Ufficio Scolastico Regionale per il Veneto και το Istituto Istruzione Superiore – EINAUDI- SCARPA από Ιταλία και το Ministry of Youth and Sports of the Republic of Bulgaria της Βουλγαρίας. Η δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ Key Action 2: Strategic Partnerships for school education και έχει εγκριθεί με  συνολική χρηματοδότηση ύψους €219,305.

Το  EduWeb έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων / ινστιτούτων με σκοπό την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση του Διαδικτύου. Στόχος είναι οι ίδιοι οι μαθητές να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτές των ψηφιακά αναλφάβητων ενηλίκων μελών των οικογενειών τους, στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου.

Οι εταίροι που συμμετέχουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατετάγη ως η έκτη χώρα στο Digital Economy Society Index (DESI) 2016 [1], θα συνεισφέρουν τις καλές πρακτικές  χρήσης και αξιοποίησης του Διαδικτύου, που θα προσαρμοστούν αναλόγως από τους εταίρους στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στην Κύπρο και στην Ιταλία, συνεισφέροντας στην προσπάθεια των χωρών αυτών για καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των πολιτών τους, αλλά και στον ευρύτερο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστεί μία από τις πιο δυναμικές και ανταγωνιστικές οικονομίες της γνώσης στον κόσμο.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, το EduWeb σκοπεύει να δημιουργήσει μια εκπαιδευτική πύλη για τη φιλοξενία και διάθεση του κοινού εκπαιδευτικού υλικού τόσο για αρχάριους όσο και για  προχωρημένους χρήστες του Διαδικτύου. Επιπλέον, η πύλη θα παρέχει ένα περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την on-line εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (μαζί με το απαραίτητο υλικό), οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν στους μαθητές στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές από απλοί χρήστες του Διαδικτύου, θα γίνουν οι ίδιοι εκπαιδευτές των ενήλικων (και ειδικότερα των ηλικιωμένων) μελών των οικογενειών τους, συνδράμοντας στην καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ευρωπαίων πολιτών μέσω πιο αποτελεσματικών και καινοτόμων διδακτικών και παιδαγωγικών μεθόδων.

giannopoulos-konstantinos

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από το ΙΚΥ για την επιλογή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ως συντονιστή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ Άξονας 2: Στρατηγικές Συνεργασίες για τη σχολική εκπαίδευση.

Είμαι πεπεισμένος ότι η θεματική του προγράμματος, η επιλογή των εταίρων, η συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μέσω του Ι.Τ.Υ.Ε και το Πειραματικό Γυμνάσιο του Παν/μίου Πατρών, από πλευράς της χώρας μας, θα αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα περιφερειακά, εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνώς την επόμενη διετία.

Να τονίσω ότι είμαστε η πρώτη Περιφερειακή Διεύθυνση στο χώρο της εκπαίδευσης που αναλαμβάνει ρόλο συντονισμού αξιολογότατων εταίρων από Αγγλία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία και φυσικά τη χώρα μας, καθιστώντας το έργο μας ακόμη πιο απαιτητικό και συνάμα διπλά υπεύθυνο. Με συντονιστή τον συνεργάτη μου στην υπηρεσία κ. Άρη Λούβρη, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο και τα καλύτερα δυνατά οφέλη για όλες και όλους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος