FOLLOW US: facebook twitter

Στάχτη 80 στρέμματα στο Δραγώγι σε νυχτερινή πυρκαγιά

Ημερομηνία: 12-07-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32738″ img_size=”full”][vc_column_text]Μπορεί να επικρατούσε άπνοια, αλλά η συγκεκριμένη πυρκαγιά προχώρησε με τον δικό της «αέρα» και έκαψε σε δύσβατη δασική περιοχή έκταση 80 στρεμμάτων. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις έντεκα το βράδυ της Δευτέρας στο Δραγώγι κοντά στη Νέα Φιγαλεία, αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση για την Πυοροσβεστική Υπηρεσία. Μπορεί οι δυνάμεις να κινητοποιήθηκαν άμεσα και να υπήρξαν ενισχύσεις και από άλλους νομούς, όμως η φωτιά πέρασε σε δύσβατα τμήματα της ορεινής περιοχής και έκαψε τελικά μεγάλη έκταση.

Ξέσπασε κοντά στον οικισμό «Μποϊκά» όπου και πάλι στο 2015 τον Ιούλιο είχαμε ανάλογη μεγάλη πυρκαγιά, αλλά μεσημβρινές ώρες. Μέσα στη νύχτα δεν ήταν εφικτό να επιχειρήσουν εναέρια μέσα και έτσι οι επίγειες δυνάμεις, ανάλαβαν όλο το βάρος της κατάσβεσης που κράτησε έως τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ το μεσημέρι η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Συνολικά συμμετείχαν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πύργο, Αμαλιάδα, Λεχαινά, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα και Πάτρα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, δύο υδροφόρες του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και οχήματα με άτομα της εθελοντικής ομάδας Φιγαλείας. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισαν ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιάννης Πετρούτσος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot