FOLLOW US: facebook twitter

Σκάνδαλο Novartis: Μοιράστηκαν πενήντα εκατομμύρια ευρώ μίζες

Ημερομηνία: 06-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51576″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα πενήντα εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι μίζες που φέρεται ότι διακινήθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα σύμφωνα με την δικογραφία του σκανδάλου Novartis, η οποία ήδη διαβιβάστηκε στην Βουλή.

Τα στοιχεία βασίζονται σε καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων που θεωρούνται αξιόπιστες από τις εισαγγελικές αρχές. Συνολικά οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου είκοσι και σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες τα 40 εκατομμύρια ευρώ από τις μίζες, φέρεται να διακινήθηκαν πριν από το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση των εμβολίων.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις στις μίζες εμπλέκονται 30 πρόσωπα, τα οποία εκτός των πολιτικών είναι πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.

Η συνολική ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών εν γένει υπολογίζεται σε 23 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2000 έως το 2015.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot